Perfekt tajming med sex appeal

Publicerad:
Inget ont om Ola Forssmed, Anders Lundin och Sussie Eriksson, men bäst är R.E.A.-gängets doldis Anna Carlsson som här sjunger om hur het hon tycker att Justin Bieber är.
Inget ont om Ola Forssmed, Anders Lundin och Sussie Eriksson, men bäst är R.E.A.-gängets doldis Anna Carlsson som här sjunger om hur het hon tycker att Justin Bieber är.

MUSIK

Två tankar efter premiären av R.E.A.- gängets andra show i Göteborg:

Anna Carlsson är stjärnan i höstens uppsättning.

Kanal 5:s ”Partaj” är en tuff utmanare.

På sitt sätt är det lätt att skriva om R.E.A.-gängets humor som har mottot ­Roligt. Elakt. Aktuellt. De gör lysande reklamfilms­parodier. De skjuter av salvor av korta humor­nummer som kanske lite för ofta liksom bara tar slut, som hade kunnat vässats ­lite till.

Å andra ­sidan finns det en skön känsla i många av de numren. ­Ungefär som att de hittades på för några timmar sedan och att de gör bästa tänk­bara humor av det. Ofta fungerar det för att det är bra text eller bra framförande. I bästa fall både och.

Får se upp

På sitt sätt är det också hopplöst att skriva om deras föreställningar. Man ska inte avslöja poängen i sketcherna. Man ska kanske inte ens nämna vilka de skojar med, för redan då kan man ana vad skämten går ut på. Om Sussie Eriksson driver med ”Leila bakar”, är det ju rätt självklart att det vimlar av sexuella anspelningar (just den sketchen är väldigt rolig).

När det gäller kul tv-­parodier har R.E.A.-gänget varit rätt ensamma, men nu får de se upp. Varje söndagskväll ser flera hundra tusen tv-tittare ”Partaj”, där man betar av tv-tablåerna i en rasande takt.

Att ungefär en tredjedel av showen känns igen från Börsen i Stockholm gör inget, Göteborgspubliken har ju inte sett det tidigare. Och inget ont om Anders Lundin, Ola Forssmed och Sussie Eriksson, men bäst här är R.E.A.-gängets doldis Anna Carlsson.

Grov sketch

Perfekt komisk tajming, sjunger bra, spelar på sin sex appeal, vågar spöka ut sig till vad som helst. ­ Lika bra som prinsessan Madeleine i en rätt grov barnvaktssketch, som när hon sjunger om att hon är kåt på Justin Bieber – eller mycket fyndigt skojar med Göteborgs kommunalråd till en välkänd hitlåt.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN