Rapparen Angel Haze till SAS: ”Fuck off”

Missade spelningen

Stjärnskottet Angel Haze skulle spela på Bråvalla på torsdagen, men kom inte fram i tid.

”SAS gav bort säten som jag betalat tusentals dollar för” twittrar den arga rapparen.

Det 23-åriga stjärnskottet Angel Haze, döpt till Raee'n Roes Wilson, skulle spela på Bråvallafestivalen klockan tre på torsdagen. Men konserten på Lunascenen blev inställd i allra sista stund. Artisten beskyller SAS.

Twittrade ”jag är hemma”

Redan i morse såg det mörkt ut för Bråvalla, på Angel Hazes Twitterkonto. Den hyllade rapparen skrev att hen just hade kommit till Virginia i USA. Långt från Norrköping, alltså.

”Jag är hemma. Jag kan inte ens förklara hur konstigt det känns att vara tillbaka i Virginia just nu. Jag drömmer om den här platsen och skogen och nu är jag tillbaka”, skrev Angel Haze.

Ställde in i Finland

När Nöjesbladet nådde Bråvalla-arrangörerna i FKP Scorpio strax före klockan två på torsdagen hade de inte fått någon information om artisten.

Strax därefter meddelade Bråvalla avhoppet på sin Facebooksida, med denna förklaring: ”På grund av logistiska skäl kunde Angel Haze inte ta sitt flyg från USA till Europa för att spela på Bråvalla Festival idag. Hon skickar sina djupaste ursäkter.”

Igår avbokade Angel Haze sin konsert på Finlands största rockfestival, Provinssirock. Även där uppgav arrangörerna ”logistiska skäl”.

Ska ha förlorat säten

Och nu avslöjar artisten var problemet ska ligga, i alla fall i dag. Hen tar till Twitter för att rasa på det skandinaviska flygbolaget SAS:

”Jag är så upprörd över att jag inte kan vara på Bråvalla i dag, pga SAS gav bort säten som jag betalat tusentals dollar för, fyrtio minuter före min flight … Jag satt bokstavligen på flygplatsen i tio timmar och försökte ta mig till er alla och de förstörde för mig. Jag är ledsen. Sverige är min favoritplats ever” skriver Angel Haze, och taggar SAS.

Nu är Angel Haze på väg till Danmark, där det blir konsert på Odense-festivalen Tinderbox, på lördag.

”Fuck off” till SAS

När Nöjesbladet når SAS, är Angel Hazes ilska en nyhet för presschef Malin Selander. Hon säger att hon inte kan kommentera enskilda fall, men att:

– Vi är jätteangelägna att komma i kontakt med artisten, för en dialog.

Strax därefter tar Angel Haze emot en tweet från SAS, och artistens svar är rasande:

”Mina advokater är redan i kontakt med er. Fuck off”.

Flydde från sekt

Den hyllade 23-åringen från USA är känd för att gå egen väg, och läckte själv sin debutskiva ”Dirty gold” 2013, då hen var osams med skivbolaget.

Som 15-åring flydde Angel Haze från en religiös sekt i Detroit. Bara åtta år senare är hen en växande stjärna inom hiphopen.

Haze har tidigare spelat på Way Out West (2013), Uddevalla Solid Sound (2014) och på Berns i Stockholm (2014).

Publisert: