Världens bästa publik

MUSIK

Kristan Luuk gjorde om shortskuppen på Prides schlagerkväll

1 av 6 | Foto: Ann-Louse Hanson i storstilad form.

Pridefestivalens mest uppskattade kväll går i schlagerns tecken.

– Hemligheten med schlagerkvällen är att alla som uppträder behandlas som stjärnor av publiken, säger aftonbladet.ses Tobbe Ek.

På förhand hemliga schlagerstjärnor av olika karat uppträder på Pridefestivalens schlagerkväll. Artisten Jessica som var med i schlagerfestivalen 1991 med låten Angel, är precis lika stor och får precis lika mycket jubel från publiken som mer nutida stjärnor så som Sonja Aldén.

Aftonbladet.ses Tobbe Ek befinner sig mitt i jublet och förklarar storheten med showen.

– Det här är Pridefestivalens populäraste kväll och artister som uppträder älskar det för att publiken jublar åt allt, säger han.

Mark Leengood leder showen

Kvällen leds av erfarne konferencieren Mark Levengood som skämtar med alla som uppträder.

– Hittills har han skojat med namn som Ann-Louise Hanson som uppträdde med sin gamla schlagerpolare Towa Carson. Efter att ha snubblat på scenen körde de låten C'est la vie från festivalen 2004, säger Tobbe Ek.

Störst jubel har Sonja Aldén fått som också blev inropad av den uppslupna publiken. Andra namn som lockats av publiken är Nanne Grönwall, isländska Silvia Knight och Angel som främst koms ihåg för sin låt "Sommaren i city".

– Sarah Dawn Finer kom hit och åkte sedan i väg i helikopter för att hinna till Rhapsody in Rock. Så gärna vill artisterna uppträda här, säger Tobbe Ek.

Luuks kupp

När Jessica Andersson ska presenteras blir det kupp. I stället för Jessica kommer nämligen Kristian Luuk in på scenen i hennes korta korta shorts.

– Det var ju precis som under schlagerfestivalen i våras och det blev förstås stort jubel, säger Tobbe Ek.

Störst jubel har dock schlagerkometen Måns Zelmerlöw fått.

– Han lirtade hårt med gaypubliken när hans manliga dansare närgånget fick smeka hans kropp, rapporterar Tobbe Ek.

Kvällens internationella storbesök blev Marija från Serbien som vann hela Eurovisionfestivalen. Men in på scen kom först Lotta Bromé som är rätt lik Marija. Efter det kommer dock den äkta varan som själv är homosexuell.

–Hon körde sin låt Molitva två gånger. Andra gången på engelska med text av svenska tv-presentatören Jovan Radomir. Hon avslutade med att säga ha en bra kväll och ha säkert sex, säger Tobbe Ek.

Kolla in fler bilder här!

Jesper Björnstedt Qvarsell ([email protected])