Musik

Jens Lekman vill spela – i ditt vardagsrum

Av: 

Ann Edliden

MUSIK

Sångaren åker på Sverigeturné hemma hos fansen

Bor du på en mindre ort och vill arrangera en konsert hemma i vardagsrummet? Då har du chansen att boka Jens Lekman som just nu letar spelställen inför en turné i vår via fansen.

Förutom att släppa en ny låt i veckan under 2015 så vill Jens Lekman, 33, åka på en annorlunda turné.

– Det känns så tråkigt varje gång man åker längs E4:an och ser namnen på städer och orter som inte är Stockholm eller Göteborg och tänker på de  mejl man får därifrån. “Varför kan du inte komma och spela i min lilla stad också?” Så jag tänkte att det är dags styra upp en turné utanför storstäderna.

Nu går artisten ut med en efterlysning och hoppas på att få in tips på lämpliga spelställen. Platser han kan tänka sig är vardagsrum, trädgårdar eller kanske det lokala biblioteket.

– Jag har faktiskt redan fått in förslag, det första kom in kvart i fem i morse och sen har det rullat på. Intressant nog har jag fått väldigt många förslag från Hjo, visste inte att jag var så stor där. Men jag behöver fler förslag för jag måste få till en bra rutt på turnén, säger Jens Lekman till Nöjesbladet.

Inte tjäna pengar

Fördelen med en turné av det här slaget är att omkostnaderna blir låga. Men det är inte fråga om att tjäna mycket pengar, enligt sångaren.

– Syftet är inte att dra in pengar utan att göra en mer intim turné och få komma ut till dem som annars alltid måste ta sig in till storstäderna för att se mina spelningar. Men även at få spela för en publik som jag annars inte kunnat nå.

Vart i Sverige kan du tänka dig att åka?

– Allt inom Sveriges gränser är intressant. Jag var i  Kiruna häromveckan och påmindes då om hur otroligt stort Sverige är och det vore roligt att få upptäcka alla de där platserna jag aldrig varit på. Sen är det självklart ett plus om man har en idé utöver det vanliga, någon vacker  miljö eller byggnad att spela i.

Senast den 8 februari kan man mejla sitt förslag till Jens Lekman.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommardeal: Prova BookBeat gratis i en månad – klicka här!

BookBeat

Publisert: