Nu intar de Globen för första gången

1 av 3
MUSIK

Många av dem har spelat med Håkan Hellström i över 15 år.

Ikväll gör de sin första spelning i Globen.

– Jag hoppas att det blir mycket kärlek ut från scenen till publiken och kanske lite kärlek från publiken upp på scenen om vi är värda det, säger Finn Björnulfson som spelar slagverk.

De har spelat på ett slutsålt Ullevi flera gånger men nu är det för första gången dags att inta Globen. Håkan Hellström och hans band har tagit sig från västkusten till huvudstaden Stockholm. Och även om de hoppas på bra stämning är det svårt att mäta sig med hemstaden.

– Jag kan inte tänka mig att det blir i närheten av den vibben som är i Göteborg när det är gig. Det blir väldigt speciellt, säger Mattias Hellberg som är gitarrist i bandet.

Men de kommer ändå göra sitt bästa för att överträffa alla förväntningar.

– Det låter ju kanske tråkigt, men vi ska riva Globen. Det ska bli väldigt spännande att se hur publiken tar emot det, säger basisten Oscar Wallblom.

”Blir bara godare och godare”

Kvällens banduppställning består av sju musiker, fyra körsångare och naturligtvis huvudpersonen själv. Många i bandet har spelat med Håkan Hellström i över 15 år och en som var med ända från början är just Oscar Wallblom.

– Det kanske är anmärkningsvärt att man inte tröttnar på vissa låtar, men man gör faktiskt inte det. De får en ny dimension varje kväll när vi spelar och det är jäkligt kul, säger han.

Finn Björnulfson håller med om att det nästan inte går att tröttna.

– Tvärtom skulle jag vilja säga, det känns som att vi hela tiden är i rörelse, som att vi bakar vårt bröd och det blir bara godare och godare, säger han.

Även om det skrivs ny musik och låtlistan förändras lite för varje gång så är det vissa låtar som är självklara, något som hade kunnat bli lite långtråkigt.

– Ibland när man skriver ner ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” i set-listan så tänker man att det inte direkt kommer vara ens mest inspirerande ögonblick, men sedan blir det nästan det ändå, säger Stefan Sporsén, 51, som spelar klaviatur och trumpet.

Svårt att överträffa Håkan

I och med att de har spelat med varandra, och med Håkan, så länge har de upplevt mycket tillsammans. Under en spelning i Norge slutade strömmen plötsligt fungera, brandlarmet har gått flera gånger och det har kastats upp diverse konstiga saker på scenen, bland annat golf- och tennisbollar.

– Jag har tänkt på det några gånger, om någon i bandet hade trillat av scenen. Det hade varit uppfriskande. Det har inte hänt ännu, men vi får se vad som händer ikväll, säger Oscar Wallblom.

Och oavsett vad bandet skulle göra så tror Finn Björnulfson att det är svårt att utmärka sig mer än Håkan Hellström på en scen.

– Håkan har ju en gränslös scenpersonlighet så man kan göra vad som helst bakom honom, det är ingenting som sticker ut ändå, säger han.

Mattias Hellberg ser fram emot att äntligen få kliva upp på scenen i Globen och leverera ytterligare en oförglömlig kväll för publiken.

– Det behövs sådana här kvällar i den tid vi lever i nu, en sådan kväll fylld av glädje, värme och kärlek. Bara härlig stämning. Och det är kul att vara med och bidra till sådana saker, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM