Stjärnorna laddar för schlagershow

Foto: MAGNUS SANDBERG
Veteraner på turné Schlagerrävarna Richard Herrey, Nanne Grönwall, Christer Björkman, Charlotte Nilsson och Magnus Carlsson bjuder på schlagershow i sommar.
MUSIK

Trodde du att melodifestivalhysterin var över?

Glöm det.

På söndag startar den riktiga schlagerfesten.

Den som trodde att schlagerhysterin dog i samma ögonblick som Melodifestivals-scenen i Tallinn monterades ned gör nog rätt i att tänka om. Musikfestivaler och Kalas-turnéer i all ära, men sommarens tveklöst mest renodlade hitkavalkad står Magnus Carlsson, Charlotte Nilsson, Christer Björkman, Nanne Grönwall och Richard Herrey för.

Premiär på Skansen

På söndag har de premiär för kringresande showpaketet ”Den stora schlagerfesten” på Skansen i Stockholm.

Trots vårens melodifestival-marathon med deltävlingar och skandaler om vartannat har den showande kvintetten allt annat än tröttnat.

– Nej, absolut inte. Om sedan svenska folket har tröttnat återstår väl att se, säger Christer Björkman med ett skratt.

Kultklassiker

Showen är tänkt att fungera som en summering av Melodifestivalen genom åren, och vinnarlåtar varvas med de melodier som blivit klassiker och fått kultstatus.

– Det blir en kavalkad genom schlagerns historia. Det är så fantastiskt att många av de här låtarna verkligen satt sig fast i folksjälen och nästan fått eget liv, säger Charlotte Nilsson.

Gästas av Kikki

Till showpaketet tillkommer dessutom ytterligare schlagerstjärnor som Kikki Danielsson, Afro-Dite och Jan Johansen som gästartister.

Efter schlagerfinalen i Tallinn har många upprörda röster höjts om länder som anklagas för att ha kompisröstat och behovet av att starta en nordisk melodifestival. En idé som helt avfärdas av schlagerveteranerna.

– Nej, fy fan så tråkigt det skulle vara. Dessutom är det ju samma klagovisa nästan varje år. Men ingen bryr sig om att nämna alla de gånger Sverige vunnit tack vare att hela Norden röstat på oss, säger Christer Björkman.

Martin Söderström