"Det största jag gjort"

MUSIK

Wells nya dröm: egen krogshow

Foto: THOMAS JOHANSSON
Storslagen succé 37 000 såg "Rhapsody in rock" på Ullevi i går. "Jag hade tårar i ögonen mot slutet. Det är en sån feeling att få sånt gensvar ifrån en sån enorm publik", säger en tagen Robert Wells på efterfesten.

GÖTEBORG

Succé med "Rhapsody in rock" inför ett utsålt Ullevi.

Efter gårdagkvällens urladdning avslöjar Robert Wells sina framtidsplaner för Aftonbladet.

- Det här var det största jag varit med om. Nu vill jag göra en krogshow, säger han.

På efterfesten på hotell Panorama var stämningen på topp vid två-tiden i natt.

Han ser trött ut på efterfesten efter den drygt fyra timmar långa jätteshowen.

Men otroligt nöjd.

Robert Wells kan inte vara något annat.

Drygt 37 000 personer har just gett honom, Anders Berglund, Lena Philipsson, Jerry Williams, LaGaylia Frazier, Johan Rheborg och alla andra i showen stående ovationer efter en sagolik kväll på Nya Ullevi i Göteborg.

- Jag hade tårar i ögonen mot slutet. Det är en sån feeling att få sånt gensvar ifrån en sån enorm publik, säger en tagen Robert Wells.

Dröm i uppfyllelse

Efter att ha genomfört drömmen att sätta upp sitt skötebarn "Rhapsody in rock" på Sveriges största arena kan man undra hur han nu ska överträffa detta.

Hur han ska gå vidare.

- Ja, det kan man undra. Det här är ju utan jämförelse det största jag har varit med om. En dröm som jag haft sen jag var 16 år gammal har gått i uppfyllelse.

- Men nu är jag sugen på att göra krogshow, avslöjar Wells.

Anledningen till att gå från det stora formatet till ett mindre stavas familjen.

Och Jerry Williams.

- Han har berättat hur kul det är. Och nu börjar mina ungar i skolan och då skulle det passa perfekt att jobba på en fast scen på ett och samma ställe, säger Wells.

Eftersom han redan har en mängd projekt inplanerade i höst - bland annat inspelning av den sista säsongen av "Så ska det låta" och inomhusturné med "Rhapsody" - så kan krogshowen bli av först nästa år.

Men han tänker inte överge Anders Berglund.

- Vi kör teamwork, helt klart. Och jag kan tänka mig att göra showen i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Eller varför inte utomlands, typ USA, så småningom? Bara det blir på ett ställe i taget under en ganska lång period.

Showen i går gick i blåvita färger. Som hemliga gäster hade AIK:aren Robert Wells bjudit in de gamla IFK Göteborg-fotbollsspelarna Mikael Nilsson, Pontus Kåmark, Stig Fredriksson, Kennet Andersson, Johnny Ekström och Torbjörn Nilsson att medverka på scenen.

Dessutom fick polaren och IFK-målvakten Bengt Andersson komma upp och kompa Wells på gitarr under ett bluesmedley.

Producent i lyckorus

- Vi är gamla kompisar och han frågade i all hemlighet. Jag var nervös ganska länge - men vilken debut va? En kort och koncis karriär - en spelning inför 37 000 och sen aldrig igen, säger Bengt Andersson och skrattar.

Producenten Vicky von der Lancken befann sig i ett lyckorus.

- Den här kvällen var något av det mest fantastiska man kan vara med om. Jag är tagen och mållös. Helt matt, säger Vicky och skålar med gänget i champagne.

Klas Lindberg