Petter vinner över Bounce

1 av 2 | Foto: BEHÅLLNINGEN Hiphopshowen "Bounce vs Petter" känns snabbt poänglös. De båda grupperna lyckas inte höja varandras prestationer. Det är varken spännande eller innovativt. Men Petters låtar håller som vanligt.
MUSIK

RÄTTVIK

Bounce vs Petter är en kombinerad dans- och hiphopshow.

En god idé.

Som tyvärr blir rätt poänglös emellanåt.

Petter, Eye n"I, Sleepy, ADL, Governor Andy och Luckz levererar i stort sett samma show som tidigare i sommar.

Skillnaden är att sju dansare virvlar omkring under och mellan låtar som "Tar det tillbaka", "Lägg av" och "Vinden har vänt", att Petter och hans vänner byter kläder lite oftare än vanligt och att Sleepys podium får sällskap av soffor, stolar och hjärtformade ballonger på scen.

Inget nytt

Men den något poänglösa känslan infinner sig snabbt eftersom Petter och streetdancegruppen Bounce inte lyckas ta blandningen av traditionell hiphopkonsert och diverse smidiga dansnummer till nästa nivå - inget känns speciellt nytt, spännande eller innovativt.

Bounce förstärker inte intrycket av Petters låtar och Petter och hans polare gör i sin tur inga underverk för dansarnas övningar.

Och när de inblandade får ha hela scenen för sig själva blir musikframträdandet den stora behållningen eftersom koreografin sällan är tillräckligt raffinerad för att hålla intresset uppe, trots att det inte råder något tvivel om dansarnas skicklighet.

Dessutom innehåller föreställningen, som är regisserad av Tilde Björfors från Cirkus Cirkör, en fånig röd tråd: kampen om en väska som tydligen ska symbolisera jakten på framgång.

Bra boxningsscen

Showens sensmoral går i slutändan ut på att det är viktigare att sträva efter kärlek. Verkligen en chockerande och överraskande insikt.

Men helheten är inte bara negativt laddad.

Det lyfter efter en rolig boxningsscen där en ettrig ADL firar stora triumfer och under de ständiga favoriterna "Ey yo" och "Så klart!" skapas en stark avslutning tack vare ett tätt och mer avslappnat samspel mellan Bounce och Petter.

Men höjdpunkterna är för få och de kommer lite för sent.

Bounce vs Petter

ARTIKELN HANDLAR OM