Takida satsar på bilar – och brudar

MUSIK

Här är första bilderna ur nya videon till ”As you die”

1 av 5 | Foto: I en grusgrop utanför Berlin spelade Takida in sin senaste och mest påkostade video. ”Den innehåller lite coola bilar och lite damer, nyskapande va?” säger Mattias Larsson.

Här spelar flickidolerna Takida in videon till singeln ”As you die” – som innehåller en hel del snabba bilar.

För sångaren Robert Pettersson gick det nästan lite för fort.

– Robban är inget bra på att köra bil, det hade kunnat gå jäkligt illa, säger gitarristen Mattias Larsson.

Mattias Larsson, 34, är hemma i Sundsvall, fiskar och träffar polare. I går stod han med de andra medlemmarna i Takida på Hultsfredsfestivalens största scen Hawaii.

– Förra året var jävligt häftigt. Det var enormt med 15 000 till 20 000 personer. Det var ett jävla tryck, säger Mattias Larsson.

”Ett bra urval”

Våren har mest bestått av arbete. Nya plattan ”The darker instinct” med uppemot 13 låtar skulle ha varit ute i butikerna vid det här laget. Nu har skivsläppet flyttats fram till slutet av augusti.

– Vi kände att det inte ska stressas fram, det får ta den tid det tar. Men det känns jättebra, vi har ett bra urval med låtar.

Det har sagts att det är ett ”mörkare” Takida som lyssnarna nu möter?

– Skivan har en mörkare känsla. Men samtidigt går det att hitta positiva grejer i melodier och texter, det finns känslor åt alla håll.

Låten ”As you die” har redan klättrat högt upp på downloadlistorna och förhoppningen är att singeln ska bli en lika stor hit som ”Handlake Village” eller ”Curly Sue”.

Den här veckan släpps videon till ”As you die”. Den spelades in i en grusgrop utanför Berlin och är Takidas mest påkostade video hittills.

– Den innehåller lite coola bilar och lite damer, nyskapande va? säger Mattias Larsson och skrattar.

”Vi blev rädda”

Men inspelningarna kunde ha slutat illa för frontsångaren Robert Pettersson.

– Robban körde mycket bil och han snurrade ju runt, det hade kunnat gå jäkligt illa, han är inget bra på att köra bil. Vi blev rädda, han blev rädd och framför allt blev bilens ägare rädd, säger Mattias Larsson.

I höst väntar Tysklandsturné. Att de nu ger sig ut i Europa är inte en dag för tidigt enligt dem själva.

– Det har låst sig när skivbolag från Europa velat släppa oss. Vi har suttit fast på grund av strul med det gamla skivbolaget. Det börjar väl lösa sig men jäkligt synd att man inte kunde smida medan järnet var riktigt varmt.