Adiam Dymott lirar i motvind

MUSIK

Gör cover på Tomas Ledin

”Bitvis gör hon inte en så dum dumskallerock”, skriver Nöjesbladets Per Magnusson om Dymotts konsert på Siesta-festivalen.

HÄSSLEHOLM. Adiam Dymott och hennes svartklädda rockgäng går på scenen till tonerna av en naiv electronica-cover på Tomas Ledins Sommaren är kort.

Det låter lite som någonting hämtat ur barnprogrammet Dagens visa.

En gravt obegriplig entré, för en tuff rockbrud med så kallad stjärnkvalitet.

Kastrullklippt Karen O-frisyr? Check.

Fler tatueringar än vad som rimligen borde rymmas på hennes spensliga kropp? Check.

Pilotglasögon? Check.

Faktum är att den 26-åriga debutanten står för hela underhållningen.

Medioker girarrist

Thomas Rusiak må vara en fiffig kille, men kan även vara pop-Sveriges mest mediokra gitarrist. Tyvärr tynger han och resten av bandet ner låtarna i MTV-rockande av den typen som Skunk Anansie alltför länge lät världen utstå.

Men Adiam Dymott kämpar tappert mot sina kompkumpaner och en kepsprydd Markus Krunegård som håller hov på en större scen längre bort. Bitvis gör hon inte så dum dumskallerock. Och den ganska spretiga debuten känns på scen mer som en solid samling låtar. En träskpunkare är med på noterna och skapar en ensam moshpit, blir tillsagd av ordningsvakten och slutar snällt. Var är dagens ungdom på väg?

När solen står i ett perfekt eftermiddagsljus firar Adiam av hiten ”Miss you”. Snedluggade popflickor slänger med håret och dansar med gummistövlar i gyttjepölar. Jag greppar telefonen och filmar. Jag har just fångat den perfekt rockiga mobiltelefon-reklamen.

ARTIKELN HANDLAR OM