Fått nog av sexistiska kommentarer

avVictoria Petersson

Foto: AP SCANPIX
Lauren Mayberry, sångerska i ”Chvrches” slår tillbaka mot de sexistiska kommentarer hon möts av på sociala medier.

Sångerskan Lauren Mayberry har fått nog.
Dagligen möts hon av sexistiska kommentarer på sociala medier.
Nu slår hon tillbaka.

Syntpop - bandet Chvrches från Skottland släppte nyligen sitt debutalbum. Istället för att fira har fokus legat på tråkigare saker för sångerskan Lauren Mayberry.
Nu har hon fått nog av de sexistiska kommentarer hon möter på sociala medier varje dag, skriver Huffingtonpost. I en insändare publicerad i The Guardian riktar hon stark kritik mot kommentatorerna, och skriver att hon flera gånger brytit ihop av dem. När Mayberry publicerade en skärmdump av en sådan kommentar så fick den i sin tur över 1000 kommentarer av typen:

”Det är bara en av sakerna du får lära dig att hantera, om du är lättkränkt kanske inte musikindustrin är rätt för dig”.

”Kommer aldrig acceptera det”

Mayberry ifrågasätter i insändaren varför hon som kvinna i musikindustrin ska behöva tolerera kommentarer av den här typen.

”Vad jag inte accepterar är att det verkar vara helt okej för folk att kommentera, allt från sexistiskt men harmlöst till öppet sexuellt aggressivt, och att det bara är något som händer är skrämmande. Den vardagliga objektifieringen av kvinnor, ska vi bara behöva ta det? Jag kommer aldrig acceptera objektifiering, i någon form”, skriver Mayberry.
Den kanadensiske indiepop - stjärnan Grimes skrev en liknande insändare i april där hon förklarade att hon inte accepterar att bli objektifierad genom att ofta bli beskriven som ”en söt popstjärna”.