Allen bjuder på jazz med ett stort leende

Fullt blås Woody Allen filmaren är bättre än Woody Allen musikern. Men musiken är glad och han gör sitt bästa för att underhålla publiken.
Fullt blås Woody Allen filmaren är bättre än Woody Allen musikern. Men musiken är glad och han gör sitt bästa för att underhålla publiken.

Klarinettisten Woody Allen håller inte samma världsklass som filmaren.

Men han spelar världens gladaste musik.

Allen Konigsberg gillade jazzmusikern Woody Herman så mycket att han tog sig scennamnet Woody Allen och blev en av världens roligaste komiker och filmskapare.

Jazz spelade han innan han blev berömd. Tillsammans med Eddy Davis spelar han samma jazz som var gammaldags när de började för 50 år sedan. Dixie.

Hottar loss

Även när det är begravningsmusik eller sånger om hjärtesorg låter det upppiggande. Hur kan det bli annat när kapellmästaren spelar banjo?

Woody Allen säger att de ska göra sitt bästa för att underhålla oss. Mycket medveten om att hans namn säljer biljetter och fyller Cirkus på premiären av Europa-turnén.

Han går fram till mikrofonen och pratar vänligt ett par gånger, men mest sitter han ner och låter klarinetten tala. De spelar passionerat, och några gånger är Allen så uppspelt när han hottar loss att han ser ut att nästan resa sig. Woody Allen är en lekfull klarinettist.

Bitvis tjatigt

Det mesta är instrumentalt, och bandet följer New Orleans-traditionen med solon i tur och ordning på de flesta låtar. Bitvis tjatigt.

Ibland är det sång, som i ”Down by the riverside” och ”Mona-Lisa”.

När det gäller jazz vårdar den 75-årige Woody

Allen traditionen. Musik med ett stort leende.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN