Gwen Stefani blev en snäll flicka

MUSIK

Malaysias lagar fick stjärnan att klä på sig

I Malaysia finns det regler för hur utmanande artister får vara på scen.

Det drabbade Gwen Stefani i tisdags som inte fick klä sig som hon ville.

I normala fall är vi vana att se Gwen Stefani i den ena vilda och avslöjande kreationen efter den andra. Men under en konsert i Malaysia i tisdags både klädde och uppförde hon sig betydligt mer konservativt.

Den amerikanska sångerskan hade nämligen lovat före konserten att uppföra sig mindre utmanande än vad hon brukar.

Löftet kom efter att en studentorganisation protesterat mot sångerskan eftersom de menade att hennes kläder och hennes uppträdanden stred mot islamska värden. De lokala fansen verkade dock tycka att protesterna var överdrivna.

– Jag tycker de ställde till en massa liv för ingenting. Många lokala artister klär sig mycket värre och mycket mer utmanande, sa 15-åriga Danise Chan till AP efter konserten.

Böter för Pussaycat Dolls

Det är inte första gången det blåser kring utländska artisters besök i Malaysia. Ett lokalt företag som anordnade en konsert med amerikanska gruppen Pussycat Dolls fick böta 10 000 ringit (19 000 svenska kronor) eftersom gruppen hade brutit mot de anständighetsregler som finns för konserter.

Enligt de här reglerna får artisterna inte kramas eller kyssas och deras kläder får inte vara utmanande eller ha drogliberala symboler.