Pharrell jordens coolaste

Foto: KLEN och kaxig Tanige Pharrell Williams är inte den vassaste rapparen men ger oss ett bra avbrott i rockdominansen.
MUSIK

Han är knappt större än Prince. De små pinnarna till smalben sticker ut ur ett par vadlånga jeansshorts. På överkroppen har han en t-shirt av klädmärket Billionair boys club som han har ihop med hippa japanska designern Nigo (A bathing ape-mannen).

Med små rörelser och några mindre subtila (älskogsjuckande mot en högtalare) framstår 33-årige Pharrell Williams som jordens coolaste. Och han är fullt medveten om det.

Ett bra avbrott

Superproducenten (gjort låtar till Gwen Stefani, Jay-Z, Britney Spears ") har också blivit en superartist. Inte minst märks det i publikens ständiga allsång. Eller snarare skönsång. I "Beautiful" låter festivalfestarna närapå som en drillad Eric Ericson-kör.

Men "Beautiful" och även "Drop it like it"s hot" - båda är ursprungligen samarbeten med Snoop - blottar att Pharrell inte är den vassaste rapparen. Han ska bara sjunga med sin Curtis Mayfield-falsett. Som i kommande fina singeln "Number 1".

Konserten är en timmes parad genom några av 00-talets toppskikt av poplåtar.

Och ett välbehövligt avbrott i Hultsfreds förkrossande rockdominans.

Pharrell

Jonna Sima

ARTIKELN HANDLAR OM