Vulgärt – och känsligt

Foto: Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON
Den kaxiga pojkflickan Pink underhåller och peppar publiken – och utför själv de halsbrytande trapetsnumren.

avJenny Seth

MUSIK

Smaknivån är inte så hög och clowntema känns väldigt passé, men Pink bjuder både på sig själv och en underhållande show.

Det är svårt att inte jämföra Pinks konsert med Britney Spears senaste Sverigebesök. Albumen som turnéerna bygger på heter ”Funhouse” respektive ”Circus” och båda sångerskorna har satsat på cirkustema med burleska inslag.

Britney som en zombie

Britney bjöd i somras på en spektakulär show med 100 akrobater och dansare, en specialbyggd jättescen och pyroteknik. Men var mindre närvarande än en drogad zombie och mimade sig igenom konserten.

Pinks kväll är inte lika påkostad, men tjejen kan sjunga och tar sig tid att peppa publiken. Dessutom utför hon själv de halsbrytande trapetsnumren.

Trots att världsurnén började redan i februari och hon redan hunnit avverka 110 gig är Pink imponerande energisk och konserten dynamisk.

Stökiga ”Bad influence”, ”So what” och ”Don’t let me get me” blandas med stillsamma, akustiska ”Family portrait” och ”Don’t believe you”.

Flippad klädstil

I sann entertainer-anda blir det flera covers.

Pink gör bland annat Divinyls ”I touch myself” ännu porrigare och försöker härma både Freddie Mercurys röst och flippade klädstil på ”Bohemian rhapsody”.

Pink håller konsekvent fast vid sin image som kaxig men känslig.

Pojkflickan som varken är rädd för att vara vulgär eller visa sig sårbar.

En vinnande kombination.

ARTIKELN HANDLAR OM