Veckans singlar: svenska storheter kommer samman

Av: Natasha Azarmi

Publicerad:
Uppdaterad:

SINGLAR Little Jinder, Markus Krunegård och Tove Lo göra alla storslagna samarbeten. Och Sabina Ddumba sjunger tröstsång för regniga dagar.


Little Jinder feat. Lorentz
Heartbreaker
Warner
POP Det är nästan obegripligt att det här samarbetet inte hänt tidigare. Little Jinder och Lorentz delar ju faktiskt väldigt många egenskaper. Främst har de två av branschens mest distinkta röster och skriver olyckliga kärlekssånger som få andra.

"Heartbreaker" handlar om att vara älskaren vid sidan av och är en ärlig duett som lyfter fram duons bästa sidor; Little Jinders träffsäkra vemod och snygga falsett, Lorentz autotune-förvrängda röst och briljanta förmåga att knyta an till referenser, den här gången till Soulja Boys "Kiss me thru the phone".

Textrader som "Du var everywhere, jag var biokär" och "Inte independent/Jag är major" landar extra hårt i både hjärna och hjärta.Tove Lo feat. Charli XCX, Icona Pop, Elliphant, Alma
Bitches
Universal
POP Det har vuxit fram ett enormt systerskap inom popvärlden på senare tid där tjejer i branschen kommer samman för att sjunga feministiska anthems.

När Dua Lipa gästade BBC:s Live Lounge för att spela storhiten "IDGAF" fick hon sällskap av bland andra Zara Larsson, MØ och Charli XCX.

Och nyligen släppte Rita Ora en tondöv dänga om att kyssa tjejer på fyllan tillsammans med Cardi B, Charli XCX och Bebe Rexha.

Ibland blir resultatet sådär, ibland går det hem.

När Tove Lo gör en ny version av fjolårets "Bitches" hamnar den lyckligtvis i den senare kategorin. Här får hon hjälp av svenska kompisarna Icona Pop och Elliphant, så väl som dunderaktuella Alma och Charli XCX (hon hinner visst med mycket mitt under en pågående världsturné).

”Bitches” är catchy och träffsäker pop om att ligga med tjejer för att de gör det bättre. Kolla in den roliga musikvideon här.Sabina Dduma
Small world
Warner
POP ”Låten grundar sig i att man kan känna sig väldigt ensam ibland med allt som händer runtomkring en", säger Sabina Ddumba i ett pressmeddelande.

Över ett behagligt beat sjunger hon om hur allting är överkomligt, på det där mjuka och varma sättet som bara hon kan.

Musikaliskt kommer väl "Small world" inte göra mycket för världen men är ändå en hjälpande hand under regniga dagar.

I sommar kan du se Sabina Ddumba sjunga den live när hon åker ut på turné.Markus Krunegård feat. Miriam Bryant
OAOAE vi förlorade
OJOY
POP På veckans tredje stora samarbete är Markus Krunegård och Miriam Bryant totalt uppslukade av varandra. Duon sjunger vackert om att söka sig till en fördömd kärleksrelation med hjärtskärande rader som "Märkte snabbt att du var mytoman/Sant eller inte, du kändes så bra".

Här finns dessutom en träffsäker refräng och en känsla av sentimental sommar som kommer att vara ända in i hösten. Kolla in den lika genuina musikvideon här.

Markus Krunegård släpper nytt album 7 september och spelar på Gröna Lunds stora scen samma dag.

Publicerad: