Samir släpper nytt - utan Viktor

avJakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Pontus Orre
Samir Badran är aktuell med en ny singel – utan Viktor Frisk.

Schlagerstjärnan och dokusåpaprofilen Samir Badran, 26, är aktuell med en ny singel. Men den här gången är han utan sin radarpartner Viktor Frisk.

– Jag kan tänka mig att han blir lite småsur, säger Samir Badran till Nöjesbladet.

”Groupie” och ”Success” är bara några av de hits som duon ”Samir och Viktor” spottat ur sig de senaste åren. Men när Samir Badran släpper en ny låt imorgon, onsdag, så gör han det på egna ben.

– Många tolkar det nog som att jag sviker Viktor, att vi har splittrats, säger Samir Badran.

Laddade upp låten på Snapchat

Helt ensam är han inte. Låten ”Vet att du vill ha mig” har han gjort tillsammans med Pontus Frisk och Kevin Högdahl, som han arbetat med tidigare. Den senare är också med och sjunger.

Idén till singeln föddes när Samir var i Los Angeles tidigare i år tillsammans med bland annat Kevin Högdahl. De spelade in låten på mobilen, och några månader senare laddade de upp ett klipp på Snapchat.

– Vi fick väldigt bra reaktioner av mina följare, som bad om att vi skulle spela in den. Så vi tänkte att vi gör det som en kul grej, säger Samir Badran.

– Men vi märkte att det blev mycket bättre än väntat, så i stället för att släppa den på Youtube bestämde vi oss för Spotify.

Skiljer sig från ”Samir och Viktor”

Jämfört med låtar som ”Bada nakna” och ”Saxofuckingfon” har Samir Badrans nya singel ett mer personligt sound.

– Texten är skriven rakt från hjärtat. Det handlar om sådant vi själva varit med om och som andra kan relatera till.

– Låten handlar om att man inte behöver spela svår och spela ett spel som många gör i dag. Jag kommer vilja ha dig ändå.

Att Samir nu kör solo innebär inte att ”Samir och Viktor” är ett avslutat kapitel.

– Nej. Men vi har haft mycket sidoprojekt. Jag med mina grejer och han med sina. När Viktor är upptagen vill jag fortsätta köra med musiken.

”Vi har varit så jäkla tajta”

I samband med Melodifestivalen avslöjade Samir Badran för Nöjesbladet att det varit en del bråk mellan honom och Viktor Frisk.

– Vi umgicks tre år konstant, varenda dag, 24 timmar om dygnet. Vi har varit så jäkla tajta, vi var som syskon. Men det har aldrig varit något större tjafs, säger han i dag och intygar om att hans solodebut inte grundar sig i någon konflikt.

– Nej, det är inget konflikt. Men jag kan tänka mig att han kanske blir lite småsur över att jag gör en låt med Kevin (Högdahl), men det är inget illa menat mot Viktor.

På onsdag släpps låten, och därefter väntar en del marknadsföring och kanske en och annan spelning.

– Men vi får se hur vi gör med det. Det känns taskigt mot Viktor, så blir det spelning vill jag i sådana fall att han är med, så kan vi köra våra låtar också.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Musik