Ulf Ekberg öppen för ”Ace of base”-comeback

1 av 3
MUSIK

De gjorde sin senaste spelning för åtta år sedan.

Nu öppnar Ulf Ekberg, som är aktuell med ett nytt Ace of base-projekt, upp för att det kan bli en comeback.

– Det är inte alls omöjligt, säger han.

Senast Ulf Ekberg stod på scen med Ace of base var i samband med en konsert i Polen 2010. Snart kan det vara dags igen.

Ace of base slog igenom stort över hela världen med debutalbumet ”Happy nation” 1992. Nu får gymnasieelever i Sverige möjlighet att skapa sina egna tolkningar av bandets största hits.

– Det här är ett jättespännande sätt för dem att få insikt i musikbranschen och hur det fungerat och att man själv kan vara en del av det här, säger Ulf Ekberg.

Det är genom det nationella skolprojektet Make Music Matter som eleverna får tillgång till originalljudfilerna från låtar som ”All that she wants” och ”The sign”. En jury, som bland annat består av Ace of base, kommer sedan ta fram de bästa tolkningarna som kommer att färdigställas av stjärnproducenten och förre ”Idol”-profilen Andreas Carlson. Den bästa låten kommer att släppas på bandets skivbolag.

Kan bli comeback

Ulf Ekberg utesluter inte att det i sin tur kan leda till en comeback för Ace of base.

– Det är inte alls omöjligt. Nu kan jag inte sitta här och lova det just nu. Men jag skulle inte ställa mig främmande till att åtminstone överväga en turné eller kanske ännu mer än så, säger han.

– Jag är inte heller främmande för att jobba på det här sättet med så mycket talang som finns där ute. Om nu resultatet blir så att alla känner sig nöjda.

Ace of base, som dykt upp i olika konstellationer genom åren, består i dag av originalmedlemmarna Ulf Ekberg och Jonas Berggren. I originalkvartetten ingick även Jenny Berggren och Malin Berggren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ulf Ekberg