Gomez ställer in Sverigespelning

MUSIK

Tvingas till paus på grund av sjukdom

1 av 3

Sjukdom gör att Selena Gomez måste trycka på pausknappen. Nu ställer den amerikanska stjärnan in sin Sverigespelning i höst.

Hela Europadelen av hennes ”Revival Tour” ställs in.

Selena Gomez ställer in hela sin Europaturné – däribland spelning i Globen i Stockholm den 12 oktober. ”Konserten ställs in helt och hållet, inget nytt konsertdatum är inplanerat” skriver konsertarrangören Live Nation i ett pressmeddelande.

Gör avbrott för depression

Det var på tisdagskvällen som Gomez meddelade att hon gör ett uppehåll i musikkarriären och avbryter sin pågående "Revival"-turné. I ett uttalande till People säger hon att avbrottet beror på depression efter att hon diagnostiserats med den kroniska autoimmuna inflammationssjukdomen SLE, (systemisk lupus erythematosus).

– Som många av er vet berättade jag att jag har lupus för ett år sedan. Jag har upptäckt att ångest, panikattacker och depression kan vara biverkningar av lupus, något som i sig innebär extra utmaningar, säger hon.

”Tack för ert stöd”

– Jag vill vara proaktiv och fokusera på att ta hand om min hälsa och lycka, och har bestämt att den bästa vägen framåt är att ta en paus. Tack till alla mina fans för ert stöd.

Pengar för biljetter till den inställda Globenkonserten betalas tillbaka.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM