STORMÖTET

MUSIK

Här träffar Mona Sahlin Bruce: Jag stod och såg ut som ett fån

1 av 6 | Foto: SOSSEN – OCH BOSSEN Det var ett giganternas möte – på olika plan. Mona Sahlin, svensk politiker och Springsteenälskare. Och så ”The Boss”. Förstås. Sahlin var darrig efteråt. ”Efter mötet flög jag. Det var ett magic moment”, säger s-ledaren.

Så fick då Mona Sahlin, efter 30 års väntan, äntligen träffa sin idol.

Bruce Springsteen.

– Det var ett magic moment, säger socialdemokraternas partiledare.

Det var ett möte mellan bossen av rock och bossen av svensk vänsterpolitik – ett för den senare overkligt, otroligt roligt och nervöst möte.

– Det är suddiga bilder, jag stod mest och såg ut som ett fån, säger en närmast salig Sahlin efteråt. Jag sa till honom att fastän vi aldrig träffats känns det som att han varit min vän i 30 år. Om man är ledsen så vet man var i hans produktion man ska leta för att finna tröst. Han är som en kompis som aldrig sviker.

Mötet arrangerades av Kristian Luuk som i sitt program ”Videokväll hos Luuk” överraskat den socialdemokratiska ledaren med drömdejten.

Blev paff och lycklig

– Mona blev både paff och överlycklig samtidigt när hon fick presenten, det var verkligen roligt att se. Hade gärna varit med själv i kväll men har fullt upp med Melodifestivalen, säger Luuk.

Och Mona hade nog behövt någon som Kristian att hålla i handen. För fastän hon i sitt yrke umgåtts med flera av världens mäktigaste män och kvinnor kunde inget riktigt mäta sig med att stå öga mot öga med Springsteen.

– Ett magic moment. Vi talade om Olof Palme. På 80-talet var ju både Bruce och Olof stora motståndare mot apartheid.

”Det var fantastiskt”

Kvällens konsert då – vad tyckte du om den?

– Efter mötet flög jag. Så det kunde ju inte bli annat än bra. Och de 4–5 sista låtarna – de var fantastiska.

Och du ångrar inte att du missade Nobelfesten?

– Aldrig i livet!