Metalkungarna bäst sommaren 2007

MUSIK

Metallica krossade konsert- konkurrenterna, enligt läsarna

Aftonbladets hårdrocksrecensent Mattias Kling gav konserten fem plus.

Och nu har läsarna sagt sitt.

Metallica var bäst sommaren 2007.

– En fullkomligt rätttvis seger, säger Mattias Kling.

Foto: James Hetfield gav järnet på Stadion.

The Hives, Sahara Hotnights, Kanye West, Rolling Stones, Säkert! och de andra hade inte en chans.

När läsarna på aftonbladet.se röstade fram vilken som var sommarens bästa konsert sopade Metallica mattan med motståndet.

Metalkungarna fick nästan en tredjedel av de över 11 000 rösterna för femplus-kvällen på Stockholms Stadion 12 juli. Tvåan Rolling Stones var inte ens nära på knappt tio procent av rösterna.

– En fullkomligt rättvis seger. Det var helt klart en väldigt bra Metallica-konsert och sommarens konsertminne. Jag har sett som 10-15 gånger, och det här var den bästa spelningen på väldigt länge. Publiken var också fullständigt fantastisk, säger Aftonbladets musikrecensent Mattias Kling.

I sin recension efter spelningen han bland annat: ”Det handlar om en uppvisning i ren och oförfalskad kärlek. Från publik till band – och vice versa.”

Vad var det som var så bra med konserten?

– Det kändes som att allt klaffade. Det var bra ljud, bra publik, bra inramning på stadion en sommarkväll, ett band i bra form och ett bra låtval. Hela ”...And Justice For All” har de inte kört sedan -89, till exempel.

Rockgubbarna regerar

Enligt läsarna regerade rockgubbarna konsertsommaren.

Efter Metallica och Rolling Stones kommer Ozzy Osbourne, In Flames och Aerosmith på plats tre till fem. Sommarens konsertkung Ola Salo, enligt en tidigare omröstning, kommer sexa med sitt The Ark.

– Både kul och överraskande att In Flames tagit sig in i det här celebra sällskapet. Ozzy tycker jag personligen inte borde varit så högt upp på listan med tanke på hans dagsform i Hultsfred. Men Aerosmith var bra på Sweden Rock, säger Mattias Kling.

Just Sweden Rock valdes tillsammans med Way Out West till de bästa festivalerna av läsarna.

Vilken var sommarens bästa konsert?

Läs Mattias Klings recension av Metallicas konsert här!

Johan Edling