Musikrecensioner

Veckans singlar: vacker faderskärlek och krystad gospel

Av: 

Natasha Azarmi

MUSIK

SINGLAR Moneybrother sjunger rörande till sin son, Charli XCX och Troye Sivan reser tillbaka till 90-talet och Peter Jöback gör ett försök till gospel.

Betyg: 4 av 5 plus
Moneybrother
Stannar om du ber mig
Hacka Industries
POP Det är en fin överraskning att Moneybrother, eller Anders Wendin, väljer att göra mer musik på svenska. Många artister vänder sig till svenskan i hopp om att musiken ska låta ärligare men det är få förunnat att lyckas lika bra som Wendin.

I sin rofyllda ballad tar sångaren hjälp av en gitarr och ofantligt mycket känslor när han sjunger om att göra sitt bästa för någon annan: ”Vem bryr sig om hur vägen går så länge jag får ha dig tätt intill mig”.

I det här fallet verkar låten vara en rörande hälsning till Wendins fyraårige son som syns på omslaget.


Betyg: 3 av 5 plus
Charli XCX & Troye Sivan
1999
Atlantic/Warner
POP Charli XCX och Troye Sivan är två av popvärldens mest färgstarka röster just nu. Tillsammans gör de en hyllning till året 1999. På omslaget ser de ut som karaktärer från filmen ”The Matrix” som kom samma år.

Det är nästan lite ironiskt då de var sju respektive fyra år när det hela begav sig. Ändå lyckas de skapa en träffande känsla av nostalgi med textrader om att lyssna på cd-skivor i bilen och sjunga med till Britney Spears storhit ”...Baby one more time”.

I bakgrunden hörs en datorgjord melodi så genomträngande att den hade fungerat lika bra då som den gör nu.


Betyg: 3 av 5 plus
Mariah Carey
With you
Epic/Sony
POP Det har gått 13 år sedan Mariah Carey korsade hiphop och pop på albumet ”The emancipation of Mimi” och fick något av ett andra genombrott. Då gjorde hon välproducerade radiovänliga hits som satte den stora rösten i centrum.

”With you” låter som hämtad från det albumet. Men här – precis som på förra singeln ”GTFO” – förvränger Carey rösten till det mindre. Det är förvisso en gedigen ballad men här finns ingenting som hintar om att Mariah Carey varit en av sin tids starkaste sångerskor.


Betyg: 2 av 5 plus
Peter Jöback
Addicted
Sinclair
POP Peter Jöback spelar sin teatershow ”Med hjärtat som insats” som hela hösten på Cirkus i Stockholm. I ett pressmeddelande sägs ”Addicted” vara en av höjdpunkterna på scen.

Men låten har svårt att klara sig på egen hand. Den flott arrangerande refrängen kanske fungerar i en påkostad scenshow men nu blir den mest ett krystat försök till gospel.

Den 26 oktober släpper Peter Jöback sitt album ”Humanology” – det första med originalmaterial på elva år.


LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!


Följ Aftonbladet Musik på Facebook för full koll på allt inom musik


ANNONS

Glöm inte mors dag på söndag – beställ idag för leverans i tid!

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Ett farväl som visar varför Abba var bäst

ÄMNEN I ARTIKELN

Musikrecensioner

Musik

Pop

Mariah Carey

Troye Sivan

Peter Jöback