Hon är hans musa

avTorbjörn Ek

Aftonbladets reporter fick egen låt på Basshunters album

1 av 3
Skulle få besök ”Dagen innan hon skulle intervjua mig bestämde jag mig för att göra nåt kul”, säger Jonas ”Basshunter” Altberg.

Etta på försäljningslistan i England. I topp på danslistan i USA.

Nu släpper Basshunter ett nytt album – med en låt skriven till Aftonbladets reporter.

– Den är en stark kandidat till att bli singel, säger Basshunter.

I helgen gick Basshunters senaste singel ”All I ever wanted” direkt in på tredje plats på Englandslistan och den 14:e juli släpps albumet ”Now you’re gone – The album” över världen. Spår nummer åtta heter ”Camilla” och är skriven till Aftonbladets dåvarande reporter Camilla Zamek.

Ville göra något kul

– Dagen innan hon skulle intervjua mig bestämde jag mig för att göra nåt kul, berättar Jonas ”Basshunter” Altberg, 23, om varför han skrev låten till henne.

Våren 2007 jobbade Camilla Zamek på aftonbladet.se och TV 7 med tv-programmet Klick! och gjorde en serie program där hon gick till sängs med kändisar. I den intima intervjun överraskades hon av att Basshunter skrivit en låt till henne, med en mycket personlig text.

Nu har texten översatts till engelska och låten finns med på Basshunters andra album.

”Hoppas alla dansar”

Föremålet för låten är överväldigad:

– Det känns helt underbart. Jag hoppas att alla dansar till den och får partyfeeling, säger Camilla Zamek som nu jobbar på Sveriges Radio.

Själv har hon låten både som ringsignal och i sin MP 3-spelare. Och ”Camilla” kan också komma att släppas som singel:

– Vi har inte bestämt vilken låt som ska bli tredje singel från plattan än, men Camilla är en stark kandidat, säger Jonas ”Basshunter” Altberg.