Hon kämpade – mot klockan

MUSIK

Spelningen riskerade att ställas in – då krävde Loreen att få uppträda

1 av 9 | Foto: Här anländer Loreen till Pride.

Loreens superstressiga dag avslutades med kaos och kamp mot klockan.

Innan spelningen i går på Stockholm Pride fick hon veta att allt riskerade att ställas in.

– Då sa hon ”Nu måste jag få köra”, säger Lili ­Assefa, pressansvarig för Loreen.

”De vill dra ut strömmen. Men det skiter vi i”, ropade Loreen ut från scenen vid Stockholm Pride vid ­Tantolunden igår kväll under ett intro.

Det fullspäckade schemat under schlagerpopkvällen där bland annat Jedward uppträdde innan den svenska Eurovision-stjärnan drog ut ordentligt på tiden. Det var tänkt att Loreen skulle gå på 23.30, och tillståndet skulle gå ut vid midnatt. Plötsligt fanns det risk för att spelningen skulle ställas in – eller kortas av ordentligt.

– Loreen var jäkligt laddad när hon kom till Pride och sa ”jag vill gå ut och köra”. Vi gick in till henne och sa att det fanns en risk att hon inte skulle kunna köra. Då sa hon ”nu måste jag få köra, nu måste jag få köra”, säger Lili ­Assefa, pressansvarig för Loreen.

Vägrade ställa in

Innan Loreen gick på försökte värdarna Mathias Holmgren och Robert Fux kallprata med publiken för att fördriva tiden. Skämtsamt lades skulden för förseningen på Loreen. Minuterna gick och samtidigt kämpade Stockholm Pride för att förlänga tillståndet bakom kulisserna för att få fortsätta efter midnatt.

Trots kaoset på scen ­innan Loreen-spelningen hävdade Stockholm ­Pride efteråt att det aldrig var någon fråga om att ställa in helt.

– Vi var hela tiden övertygade om att Loreen skulle kunna framträda. Men det kunde ha blivit så att hon skulle få uppträda i en ­kortare form, säger Soliman Herrera Johansson, kampanjansvarig på Stockholm Pride.

Förvirringen kring ­Pride-spelningen skulle ­avrunda en dag då Loreen hade ett superstressigt schema där hon jobbat ­sedan klockan sju på morgonen.

Var instängd i studion

– Hon reser mycket i ­Europa och sedan ska hon även hinna hem för att ­göra en ny skiva. Hon har varit instängd i studion hela ­dagen med låtskrivare och producenter som är här från USA. Hon har varit ­fokuserad och koncentrerad på det. Sedan åkte hon raka vägen till Pride, säger Lili Assefa.

I stället för att ladda upp inför konserten på plats vid Tantolunden skulle inte ­Loreen dyka upp vid backstage-området förrän 23.10.

– Jag tycker att Loreen hanterade det bra, säger ­Lili Assefa.

Loreen uppträdde med bland annat ”Euphoria” och ”My heart is refusing me”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Pride

Stockholm