Beyoncé kan inte bli bättre

avJenny Seth

Foto: Foto: ROGER LUNDSTEN
Beyoncé är på toppen av sin karriär, hon har full kontroll över sin show och sin publik. ”Minsta blick och knyck på nacken sitter där den ska och rösten vacklar aldrig”, skriver Nöjsbladets Jenny Seth.

Glöm Madonna, Prince, Elvis, Kylie, Whitney och Britney.

Beyoncé har aldrig behövt sitt efternamn och nu slår hon pophistoriens största mononymer på fingrarna.

Jag kan omöjligt slita blicken från denna perfekta människa. Kanske beror det på änglaansiktet, getingmidjan, den berömda rumpan, de milslånga benen och hollywoodlockarna, som tillsammans nästan gör Beyoncé till r’n’b-Barbie.

Det går ju inte att förneka att kvinnan är ett fullkomligt bombnedslag, men jag tror att den största orsaken till fansens beundran är kontroll. Beyoncé har full kontroll över situationen. Över varenda ton, rörelse och känsla. Och därmed över varenda person i lokalen.

Showen kunde knappast vara bättre. Ljudet är klockrent och basen får storbildsskärmarna att skallra. Bakgrundsfilmerna, från påkostade musikvideor till klipp med fans som dansar ”Single ladies”-dansen och en hemmavideo på Beyoncé som spexande femåring, är perfekta. Kören och bandet, alla kvinnor, är härliga och dansarna fenomenalt duktiga.

Robocop-body

Behöver jag ens säga att klädbytena är allt man kan drömma om? Futuristisk robocop-body, skir katolsk konfirmationsklänning med slöja och massor av figurnära fodral i glittrande guld.

Och mitt i hela spektaklet står Beyoncé. På toppen av sin karriär och otroligt självsäker. Minsta blick och knyck på nacken sitter där den ska och rösten vacklar aldrig. Utan att ens bli andfådd kastar hon sig mellan hiphopbeats, Destiny’s child-klassiker och hjärtekramande powerballader. Alteregot Sasha Fierces hetsiga dancehall avrundas med Etta James värdiga ”At last” utan att det känns det minsta ansträngt.

Börja campa

Om det finns minsta chans att få tag på biljetter till stockholmskonserten i morgon, så sälj din mormor och börja campa utanför Globen nu!

De här låtarna spelade hon

1 “Crazy in love”

2 ”Work it out”

3 “Naughty girl”

4 “Freakum dress”

5 “Get me bodied”

6 “Smash into you”

7 “Ave Maria”

8 “Broken-hearted girl”

9 “If I were a boy”/”you oughta know”

10 “Diva”

11 “Radio”

12 “Me, myself & I”

13 “Ego”

14 “Hello”

15 “Love hangover”

16 “Baby boy”/”You don’t love me (No no no)”

17 “Irreplaceable”

18 “Check on it”

19 Destiny’s child-medley: “Bootylicious,” “Bug-a-boo,” “Jumpin’ jumpin’”

20 “Video phone”

21 “At last”

22 “Listen”

23 ”Single ladies (Put a ring on it)”

Extranummer

24 ”Halo”

ARTIKELN HANDLAR OM