Domaren: Princes syskon ska ärva stjärnan

Foto: Kevork Djansezian / AP
Prince syskon ärver förmögenheten.

avTT

MUSIK

Det är Princes sex syskon som är den avlidna världsstjärnans arvtagare, slår en domare i artistens hemdelstat Minnesota fast.

Beslutet blir startskottet till en årslång period där andra personer som anser sig vara Princes arvtagare får lägga fram ett sista anförande där de argumenterar för sin rätt till hans arv.

Bland annat en kvinna som hävdar att hon i hemlighet gift sig med Prince i Las Vegas och en relativt okänd musiker som påstår att Prince lovade denne hela sitt arv under en turné har hävdat sin rätt till arvet. Syskonen har därför tryckt på för ett domslut.

Princes dödsbo värderas till upp till 300 miljoner dollar, motsvarande 2,6 miljarder kronor.

Domaren har även planerat att höra ett förslag om att upphäva skivbolaget Universals kontrakt med Princes dödsbo. Jätteskivbolaget har tidigare gått ut med att det säkrat rättigheterna till artistens skivkatalog från mitten av 90-talet och framåt, efter att han lämnat Universal-konkurrenten Warner.

Men Comerica bank and trust, som utsågs att hantera dödsboets intressen, vill att kontraktet – värt motsvarande över 260 miljoner kronor – ska ses över efter att båda sidor motsatt sig delar av uppgörelsen mellan Universal och dödsboet.

Prince var 57 år när han avled i sitt hem Paisley Park i Minneapolis den 21 april 2016.

ARTIKELN HANDLAR OM

Prince