Ola Salo kämpar tappert i seg show

avJens Peterson

Så många får nya musikalen

1 av 5 | Foto: MATTIAS EDWALL
”Hedwig And The Angry Inch”.

Ola Salo kämpar tappert som glamrockaren Hedwig.

I en föreställning som är mer konsert än musikal.

En seg konsert med långa mellansnack.

Illusionen ska vara att Hedwig och bandet Angry inch fått en spelning på tomma Göta Lejon eftersom ”Beck – the musical” blev nedlagd innan premiären var över.

Det är en kul idé i försvenskningen, men annars har ”Hedwig and the angry inch” mest trötta skämtförsök och bleka sångnummer. Tanken ska vara att Hedwig är besatt av en tidigare kärlek som nu är den världsberömde rocksångaren Tommy Gnosis. Denne spelar på Medborgarplatsen och då och då får vi höra bitar från Tommys konsert.

Mest är det dock Hedwig som berättar och Hedwig som sjunger.

Hedwigs liv har mycket drama. Från uppväxten som Hansel i dåvarande Östberlin till mötet med en amerikansk soldat som vill att Hansel gör en könskorrigering. Slutresultatet av operationen blir blodigt, Hansel blir Hedwig som flyttar till USA.

Nu är Hedwig gift med Yitzak (Lis Stadell), som har egna sångardrömmar men behandlas illa på scen av självupptagna Hedwig.

Mycket drama, men föreställningen har ingen dramatik. Det är den sortens show där publiken jublar åt kläder och peruker.

De flesta låtarna är jämntjockt ointressanta, men några sticker ut. Inte så att man skulle vilja se ännu en konsert med Hedwig eller, hemska tanke, Tommy Gnosis.

Då hade jag varit mer nyfiken och frestad att köpa biljett till ”Beck - the musical”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ola Salo

Musikal