Yoko Ono hyllar död Beatlesfru

Publicerad:
Uppdaterad:

MUSIK

Cynthia Lennon förlorade kampen mot cancern

1 av 3

Cynthia Lennon – mamma till Julian Lennon och Beatles-medlemmens första fru, är död.

Hon saknas av sonen, ex-Beatlarna och Yoko Ono.

– Hon var en fantastisk person med en så stor aptit på livet, skriver Ono.

Cynthia Lennon, Beatles-medlemmen John Lennons första hustru, har avlidit. Enligt hennes familj dog hon i sitt hem på Mallorca på onsdagen, efter en tids cancersjukdom.

Musikern Julian Lennon, Cynthias och Johns son, ska ha funnits vid hennes sida.

Cynthia och John Lennon var gifta mellan 1962 och 1968. De träffades på konstskolan 1957 och gifte precis innan The Beatles-manin bröt ut på riktigt.

Bakom Beatlesmanin

Cynthia, som då hade efternamnet Powell, var 22 år och bar på parets son. Hon hölls i bakgrunden när bandet gjorde succé, så en del Beatles-fans visste inte ens om att hon fanns.

Cynthias och Johns äktenskap var inte problemfritt. Vid skilsmässan 1968 kom det fram att John Lennons drogproblem tärde och att han hade varit otrogen flera gånger. Droppen var när hans affär med den japanska konstnären Yoko Ono ledde till att Ono blev gravid. Det skriver The Daily Mail, som listar fakta ut ett långt dokument från skilsmässoadvokaterna.

”En fantastisk person”

Efter skilsmässan hann Cynthia Lennon ha ett antal förhållanden och makar, och bilder tycks bevisa att det inte fanns någon konflikt mellan Cynthia Lennon och Yoko Ono.

John Lennon sköts till döds i New York 1980.

Nu hyllas Cynthia Lennon av en ledsen Yoko Ono på Facebook:

– Hon var en fantastisk person och en underbar mamma till Julian. Hon hade en så stor aptit på livet och jag kände mig stolt över hur stabila vi två var som kvinnor i Beatles-familjen.

Hyllingslåt från sonen

Sonen Julian Lennon twittrar en bild av sin mamma, med ett hjärta, och en video med en hyllningslåt till henne.

Ex-Beatlen Paul McCartney minns Cynthia Lennon på sin hemsida: ”Hon kommer vara saknad av oss alla, men jag kommer alltid ha fina minnen av vår tid tillsammans”.

Kollegan Ringo Starr beklagar också bortgången, genom att twittra ”Fred och kärlek till Julian Lennon och gud välsigne Cynthia. Love, Ringo och Barbara xx”.

Cynthia Lennon blev 75 år gammal.

Publicerad: