Nu gör Maggio sin debut - på engelska

Reporter: Dante Thomsen

Publicerad:
Uppdaterad:

Berättar om nya låten och nerverna inför kvällens turnépremiär: Det är lite läskigt

1 av 4 | Foto: TT NYHETSBYRÅN
I kväll ställer sig Veronica Maggio på Gröna Lund-scenen och ska för första gången framföra nya låten ”Space invades my mind”. ”Annars sparar jag nog på mina nya låtar. Jag tycker att det är lite läskigt när nya låtar får ett liv innan de spelats in på skiva”, säger hon.

Veronica Maggio är till­baka.

Exklusivt för Nöjes­bladet berättar hon om sin nya singel – på engelska.

– Jag har jobbat i det ­tysta, säger Veronica ­Maggio.

Det är full rulle på Filmhuset i Stockholm. Här ­repar Veronica Maggio ­inför kvällens konsert på Gröna Lund. Spelningen blir den första på sångerskans sommarturné och Nöjesbladet har fått en ­exklusiv intervju för att snacka om nästa platta och den nya singeln ”Space ­invades my mind”.

På singeln hör vi för första gången Veronica Maggio på ­engelska och låten, som är ett samarbete med sångerskan Maja Francis och Petter Winnberg från bandet Amason, släpps ”inom kort”.

Maja Francis debutsingel ”Last days of dancing” kom i mars och även den låten skrevs med hjälp av Veronica Maggio.

”I ny tappning”

Arbetet med ”Space ­invades my mind” – och den femte skivan – är anledningen till att man inte hört så mycket från Veronica Maggio den senaste tiden.

– Jag håller inofficiellt på att skriva nytt. Sedan har jag jobbat mycket med Maja Francis och skrivit på hennes nya EP. Jag har jobbat i det tysta och varit ledig och hängt med familjen.

Vad kan fansen förvänta sig av spelningen?

– De kan förvänta sig ­material från de fyra skivor som finns fast i en lite ny tappning. Och Maja som gäst. Det blir förhoppningsvis en grym spelning och fint väder dessutom.

Publiken på Gröna Lund kommer också att bli de första som får höra ”Space invades my mind”.

Saknar vännen

– Annars sparar jag nog på mina nya låtar. Jag tycker att det är lite läskigt när nya ­låtar får ett liv innan de spelats in på skiva.

”Låtsas som det regnar” är en av väldigt få låtar som fått mig att börja ­gråta, hur mådde du när skrev den?

– Då kanske du kände som jag gjorde när jag skrev den. Jag tror att det är den enda ­låten jag skrivit i ett svep. Det var en sådan låt som kom till som låtar kommer till på film. Jag satt på ett ­hotellrum i New York och hade värsta panorama­utsikten. Det bara regnade och mitt liv var en enda stor katastrof just då. Klockan var fyra på natten och jag kunde inte sova så jag bara gjorde allt.

– Precis innan hade jag formulerat en tanke för mig själv att jag ville försöka skriva med ett lite annorlunda tilltal och så hade jag tur.

Det har snart gått tre år sedan bussolyckan där turnékamraten Tom “Internal Dread” Hofwander avled. Veronica Maggio har inte velat uttala sig om den ­tragiska olyckan och än i dag känner hon att det är svårt att prata om det som hänt.

Saknar du honom?

– Ja, det är klart. Han var ju en vän. Man saknar sin vän.

Få bästa kollen på Maggio - följ Nöjesbladet på Facebook

Publicerad: