Bublé bäst på babblet

Foto: blågul beundrare Kanadensaren Michael Bublé är bäst på mellansnacken. Han tvingas motvilligt erkänna att Tre Kronor vunnit guld i både OS och VM.
MUSIK

Glöm musiken ett tag.

Sssscch, tänk inte på det nu.

Michael Bublé gör klassisk croonerunderhållning. Han blandar en cocktail av standards, jazziga soulcovers, fingerknäpp och pop.

Rent musikaliskt och jämfört med originalen är kanadensaren en bananfluga. Muzaken förtjänar inte ens att få klippa Bobby Darins tånaglar.

Men ju mer Bublé koncentrerar sig på slapstick och omständliga mellansnack - musiken är som sagt bara en statist - desto bättre blir konserten.

Grova förolämpningar

I mitten är Michael Bublé så uppe i varv att han inte ens orkar ta låtarna på allvar längre. Showen skenar i väg, förvandlas till kostymklädd buskis och toppas med ett par gapflabbiga imitationer av Johnny Cash och Michael Jackson.

Bublé drar tyvärr i bromsen innan finalen och blir till slut bara en ordinär publikfriare med skarpa pressveck. Men en artist som lyckas charma publiken genom grova förolämpningar förtjänar alltid en sorts respekt.

Michael Bublé

Markus Larasson

ARTIKELN HANDLAR OM