Maggio varnar – för Tommys sexlåt

Av: Anders Löf

Publicerad:
Uppdaterad:

”Den kan användas som mall – för hur man inte ska göra”

Veronica Maggio sjunger ut om kärlek – och antyder sex.

– Man kan använda Tommy Nilssons låt ”Vill du ha sex med mig” som en mall för hur man inte ska göra, säger hon.

SJUNGER OM KÄRLEK Veronica Maggios ”Jag kommer” gör succé och i dag släpps musikvideon till låten. Se den på aftonbladet.se.
SJUNGER OM KÄRLEK Veronica Maggios ”Jag kommer” gör succé och i dag släpps musikvideon till låten. Se den på aftonbladet.se.

Veronica Maggio, 30, gör succé med singeln ”Jag kommer”. Det dubbla budskapet i låten får många att spetsa öronen.

– Jag har skrivit så mycket om när kärleken tar slut så jag ville skriva om hur det börjar. När man har insett att man är kär och stressen över att komma dit, inte bara det sockersöta. Det är kul att det finns en extra botten också, säger Veronica Maggio.

Får inte säga för mycket

Men att sjunga om sex på svenska är inte helt enkelt.

– Man kan använda Tommy Nilssons låt ”Vill du ha sex med mig” som en mall för hur man inte ska göra. Det är bättre att antyda och säga lite minde.

Exakt vad ”Jag kommer” handlar om tycker Veronica att man får avgöra själv.

– Att hålla på att plocka isär poptexter är inte så givande. Jag gillar att leka med språket,

säger hon.

Till Peace and love

I sommar ska Veronica spela på Peace and love-festivalen. Ett annat band som kommer dit är The Strokes – frågan är vad de säger när de hör låten. Många har nämligen reagerat över likheten mellan ”Jag kommer” och The Strokes-låten ”Reptilia”.

– Jag visste inte om det förrän än jag såg en kommentar på Youtube där det stod exakt när i låten de är lika. Vi ville ha The Strokes känsla men det är inget plagiat. Det finns bara åtta vita och fem svarta tangenter på ett piano, så länge man gör nåt eget av det är det okej.

Publicerad: