De vet du

”Vi spelas mer än Yohio, Ewald och Saade tillsammans”

Av: 

Hannes Lundberg Andersson

MUSIK

De var Sveriges mest bokade band förra året och har över 11 miljoner Youtube-visningar.

Trots det spelas de knappt på radio.

– Vi blir felbehandlade. De borde ju spela det folk vill höra, säger Christopher Martland, 24.

På Grammisgalan förra året kom hela Aviciis management-team fram till De vet du, och hyllade dem. 2013 var de Sveriges mest bokade band enligt United Stage. De nådde dessutom Spotifys topp-10-lista över mest spelade svenska artister.

I kväll strippar de och sjunger tillsammans med tv-stjärnan David Hasselhoff i hans talkshow på TV3.

Men knappt någon vill spela dem på radio.

– Det var därför vi döpte skivan till ”Radiomusik”. Om du slår ihop Yohio, Anton Ewald och Eric Saade så hade vi dubbelt så många spelningar som dem på Spotify förra sommaren. Utan radio, säger Johan Gunterberg, 25.

De fattar att ”en vuxen radiochef” kanske inte gillar deras musik, som handlar om att: inte få upp den, klä av sig naken och ”fucka ur”. Men de tycker att kanalerna borde spela det folk vill höra.

De är inte talanglösa bara för att de larvar sig, menar de.

”Vi har talang”

– Det är skillnad på om man skulle vara med i ”Paradise Hotel” och bli känd. Vi visar ju någon sorts talang och folk ser upp till oss för att de tycker att vi är duktiga, säger Johan.

Det som är roligt sjunger de om, säger de. Vad det än gäller. De låtsas inte att de inte larvar sig, och tror att det har bidragit till att de inte får så mycket skit från folk.

– Än i dag är det ingen som kommit fram och sagt något dåligt, och går man ut en kväll är det ju ett 50-tal personer som säger något om det, säger Christopher Martland, 24.

Signerade pung med stiftpenna

Fast en gång kom en kille fram och sa något. Inget dåligt eller elakt kanske, men oväntat.

– Han bara: ”Åh kan inte du signera min pung?”. Då signade jag. Det var en stiftpenna så det blev ingenting. Det enda han fick var lite pill. Den var liksom mjuk och hängig. Pennan blev nästan som en spruta (skratt), säger Johan.

– Ett ollon hade toppat det. Med stiftpenna, säger Christopher.

ANNONS

Lyko ger dig allt inom skönhet – just nu till superpriser! Winter Sale.

Extern länk från Lyko SE

Handla nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

De vet du