Musikrecensioner

Effektfull show med små medel

Av: 

Joacim Forsén

MUSIK

Ed Sheeran sålde slut i Globen – men trots hans påhittighet längtade man efter ett band i slutet

Som om det inte var nog synd om de fans som ­missade Ed Sheeran för att de köpt biljetter som inte fanns.

Det var nämligen gott om plats i Globen i kväll.

På scenen.

Det är som om turné­teamet har glömt att stämpla in. Missat flyget eller ­fastnat på någon kvarterspub.

Sällan har jag sett Globens scen så öde, men ­arenan fullpackad.

Längst fram står fyra ­monitorer. Några skärmar fyller upp kortsidans vägg. Men mest av allt stirrar vi på ett tomt, svart scengolv. Det går verkligen inte att anklaga Ed Sheeran för att gömma sig bakom en storslagen show. Utrustningen som omringar britten ser ut att vara lagom för någon av Stockholms hippaste klubbar.

Vass teknik

Men sångaren är mycket mer än bara en ensam kille med akustisk gitarr. Kul, övertygande och begåvat bygger Sheeran i stället upp både stämningen och inramningen med små, ­effektfulla medel. Med loop-pedaler och vass teknik kompar han sig själv i  farten, lägger stämmor på ­både sången och gitarren. Snart kan han luta sig mot en massiv ljudmatta eller slänga ifrån sig gitarren och rappa sig igenom ”Take it back”. 

Självklar succé

”För tre år sedan spelade jag för 200 personer här i Stockholm”, ­säger sångaren och rekordsuccén är egentligen lika märklig som självklar.

Underlig för att Sheeran bakom alla loop-tricks är en lätt uppdaterad singer/songwriter. En genre som kanske inte är bransch­standard för vad som fyller Globen med skrikande tonåringar 2014. Självklar ­eftersom låtarna ofta är ­avskalade pojkbandshits, med starka melodier och klistrigt refrängfräs.

Lekfull enmansshow

Emansshowen är imponerande och lekfull. Men hur påhittigt och smart han än gör kvällen blir det till slut svårt att inte längta ­efter ett band bakom sångaren. Då kan Ed Sheeran verk­ligen lyfta ­live.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Musikrecensioner