Supergruppen: ’Vi älskar Zara Larsson’

Fifth Harmony spelar i Sverige för första gången

LONDON. Rykten om en splittring skapade oro hos fansen.

Men Fifth Harmony bevisade motsatsen.

– Det är inte lätt att gå samlat åt ett håll. Vi är fem personer som alla är väldigt komplexa på våra egna sätt, säger Lauren Jauregui.

Dinah Jane, 19, lutar sig framåt i soffan på lyxhotell i centrala London.

De andra fyra gruppmedlemmarna i amerikanska Fifth Harmony, Camila Cabello, 19, Lauren Jauregui, 20, Normani Kordei, 20, och Ally Brooke Hernandez, 23, tittar på henne när hon säger;

– Att ”Work from home” hamnade topp 10 på Billboard är fantastiskt för oss. Det har inte hänt en tjejgrupp sedan 2008. Vi är redo att dominera tillsammans och att stärka andra tjejer. Det har varit vårt meddelande hela tiden.

”Händer mycket i kulisserna”

Hon låter säker när hon säger det. Men orons vindar drog in bland fansen tidigare i år när rykten om att bandet var på väg att gå skilda vägar vägrade att dö ut.

Men med hitsingeln ”Work from home” och nya studioalbumet ”7/27” bevisade gruppen motsatsen.

– När man lägger in så mycket jobb som vi har gjort så är framgången verkligen ett kvitto som är rätt obeskrivligt för oss. Det är så mycket som händer i kulisserna som ingen ser eller förstår, säger Lauren.

– Vi är fem helt olika personer, med olika personligheter, tankar och åsikter. Men i slutet av dagen så får man saker gjorda om man jobbar tillsammans för det. Men det är inte lätt att gå samlat åt ett håll. Vi är fem personer som alla är väldigt komplexa på våra egna sätt.

Älskar Zara

Fifth Harmony bildades i amerikanska ”X-factor” 2012. De sökte alla till tävlingen som soloartister men sattes ihop under audutionprogrammen.

– Jag gör det här för min familj. När jag växte upp jobbade min pappa dubbla jobb för att jag skulle kunna ta sång – och danslektioner, så jag känner att jag vill kunna betala tillbaka dem, säger Normani Kordei.

– Jag vill att de ska kunna leva resten av sina liv utan att oroa sig över pengar.

I kväll spelar de i Sverige för första gången.

– Vi älskar Zara Larsson. Hon var med oss på turné i USA för något år sedan. Jag smsade henne härom dagen och sa att jag fangirlar varje gång jag hör hennes låtar på radion. Jag skriker "det där är min vän", ha ha, säger Normani.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN