Carlos Santana återförenas med hemlös ex-trummis

1 av 3 | Foto: Återförenade Carlos Santana letade upp sin gamle bandkollega Marcus ”the Magnificent” Malone.
MUSIK

Det skulle ha blivit ett vanligt inslag för nyhetskanalen KRON 4 – men slutade i ett kärt återseende.

Nu ska Marcus ”The Magnificent” Malone göra comeback i gitarrlegendaren Carlos Santanas band.

– Vi har skrivit en låt till honom, säger Carlos Santana.

Reportern Stanley Roberts och hans kameraman upptäckte Marcus Malone ute på gatan när han letade genom sopor. Men strax efter att de börjat ställa frågor blev den utslagne mannens historia allt mer otrolig.

– Jag är landskapsarkitekt och kompositör. En gång i tiden var jag med i Santana Blues Band, berättade mannen för en skeptisk Stanley Roberts.

Efter att ha gjort lite research visade det sig dock att historien stämde. Men den slutade inte där.

En som såg nyhetsinslaget var nämligen Carlos Santana som själv försökte hitta Malone, men utan resultat. Först efter att ha kontaktat reportern kunde han komma i kontakt med sin gamle bandkollega efter över 40 år.

– Du anar inte hur rädd jag är att låta dig se mig igen, sa en märkbard rörd Marcus Malone till Carlos Santana vid återföreningen.

Bildades i garaget

Mannen som intervjuades var nämligen inte bara medlem i Carlos Santana första grupp Santana Blues Band – gruppen bildades även i Malones mammas garage på 60-talet. Efter en volta på fängelset San Quentin 1969 tappade de kontakt och Marcus Malone har sedan dess levt ett hårt liv.

– Jag vill erbjuda min broder Marcus Malone att få vara med på min nästa platta med resten av originalmedlemmarna. Vi skrev en låt till honom som heter ”The Magnificent Marcus Malone” och vi vill ha med honom på den när vi börjar spela in i januari eller februari. Jag ska få tag på ett par congas-trummor så att han kan börja öva upp hårdheten i händerna eftersom han inte spelat congas på ett tag, säger gitarr-legendaren till KRON4.

Hela inslaget kan du se här.