Guns N' Roses återförenas i april

avBjörn Berglund, Linnéa Borgert

Publicerad:
Uppdaterad:

Bekräftar: Axl och Slash tillsammans på scen igen

1 av 4 | Foto: Foto: GEFFEN
Duff McKagan, Slash, Axl Rose, Steven Adler och Izzy Stradlin i Guns N’ Roses originaluppställning 1988.

Den senaste tidens rykten visade sig stämma – nu står det klart att hårdrocksbandet Guns N' Roses ska återförenas i vår.

Det sker på Coachella-festivalen i Kalifornien, där bandet enligt sin hemsida ska uppträda den 16 och 23 april.

Bandet väntas uppträda i sin originalsättning, och detta blir första gången sångaren Axl Rose och gitarristen Slash står på scen tillsammans sedan 1993. Guns N' Roses har fortsatt att spela även på senare år, men då utan Slash som under lång tid sagt att han inte kan samarbeta med Rose.

Kan spela på 25 fotbollsarenor

Den som inte lyckas få biljetter till Coachella kommer kanske att få fler chanser att se Guns N' Roses uppträda. Enligt uppgifter till tidningen Billboard förhandlar bandet om att spela på så många som 25 fotbollsarenor i USA i sommar. Bandet kräver, enligt uppgifter, 3 miljoner dollar per spelning.

Guns N' Roses debuterade 1987 med "Appetite for destruction", som sålt 18 miljoner exemplar bara i USA. Bandets splittrades av interna konflikter – trots sina stora framgångar. Axl Rose fortsatte att tunera med Guns N' Roses, som under de senaste två decennierna bara har släppt ett enda album – "Chinese democracy".

Avslöjades först i Nöjesbladet

När Slash spelade i Sverige i augusti avslöjade han för Nöjesbladets reporter att han försonats med Axl Rose efter flera år av osämja. Den intervjun blev sedan en världsnyhet som gav fansen ett första hopp om en återförening av bandet.

Den senaste tiden har det tisslats och tasslats om en återförening sedan Slash i december berättade för CBS News att en återförening var möjlig om ”alla ville göra det av rätt orsak”. Bandets låt ”Welcome to the jungle” har spelats på vissa biografer innan filmen ”Star Wars: The Force Awakens” och i samma veva uppdaterade dessutom Guns N’ Roses sin hemsida med logotypen från debutskivan som kom ut 1987.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Axl Rose