Ph lyfter Wells show

MUSIK

Gästerna bäst i ojämn föreställning

Foto: JERKER IVARSSON
TA DET PIANO, WELLS Robert Wells gör sitt bästa för att bygga upp Rhapsody in rock runt sina pianouppvisningar. Men det är gästartisterna med bland andra Jerry Williams som gör intryck, tycker Aftonbladets Jens Peterson.

BÅSTAD

Årets bästa rhapsody-idé: Ett stort ”Moulin rouge”-nummer. Med Lena Philipsson som raffig primadonna och Johan Rheborg i en raffig ”Like a virgin”.

De två står för flest höjdpunkter under årets ojämna show.

Johan Rheborg är den som ska vara rolig, som Robert Gustafsson och Maria Lundqvist tidigare somrar. Han dyker först upp som Percy Nilegård i en hysterisk modernisering av Astrid Lindgrens Lönneberga-värld enligt nyliberala floskler. Som Farbror Barbro sjunger han Rolling Stones ”Angie”, översatt till ”Anders” för att ragga upp dirigenten. Lena Philipsson är också rolig men sjunger dessutom bra, i allt från egna schlagers till Rolling Stones ”Beast of burden” och ”Something stupid” i duett med Jerry Williams.

Två sjungande scenproffs som behärskar allt, har kul på scen och snabbt får igång publiken.

LaGaylia Frazier är en annan stark röst, och gör bl a ”Mio min Mio” med Lena Ph.

Men allt det här underhållande händer långt in i föreställningen. För först ska Robert Wells göra sitt. Det tar en halvtimme före första sångnumret, och totalt är årets föreställning fyra timmar. En för mycket.

För mycket potatis

Robert Wells är huvudpersonen, och varje år är showen uppbyggd kring honom och Anders Berglund. Men det är alltid gästartisterna som gör störst intryck. Wells och Berglund är potatisen på smörgåsbordet, och publiken blir alltid serverad för mycket potatis.

Jag förstår att affärsidén är att blanda klassiskt och pop, men det gäller att hitta rätt balans. Och nummer. Ett latino-potpurri och "Moulin rouge"-låtarna ger en perfekt mix, men det finns alldeles för många symfåniska boogie woogie-stycken. För dem som varken gillar klassiskt eller rock.

För att Wells ska synas mer bär han klaviaturen som en elgitarr och spelar ”Satisfaction” och Kiss. Och Anders Berglund får stå längst fram och sjunga en sång i år igen.

Ronander hemlig gäst

Aftonbladets nät-läsare röstar fram en låt och till premiären blev det "Crocodile rock".

Mats Ronander var konsertens hemlige gäst.

Årets Rhapsody har flera bra dansnummer, och dansaren Rennie Mirro sjunger dessutom väldigt starkt i två låtar. Många klädbyten, fräcka kostymer.

Här finns en häftig show. Det är bara att karva fram den ur ett berg av pianouppvisningar.

Foto: JERKER IVARSSON
årets primadonna Moulin rouge-numret med Lena Ph som primadonna är en av godbitarna. Och visst finns här en häftig show, under berget av pianonummer, tycker Aftonbladets Jens Peterson.

Rhapsody in rock

Jens Peterson

ARTIKELN HANDLAR OM