Dylan ville skriva religiöst – nämnde DiCaprio istället

Foto: Bob Dylan på en turné som aldrig tar slut.
MUSIK

När Dylan påbörjade sitt nya album ville han göra något religiöst. Men koncentrationen brast och han slutade med en hyllning till John Lennon.

Och så nämnde han Leonardo DiCaprio i avslutningslåten.

– Jag tror inte låten hade funnits utan honom, säger han till Rolling Stone Magazine.

Som så många gånger tidigare på ett Bob Dylan-album ska nya albumet vara fullt av spår med stora berättelser.

Men han var ute efter något annat när han gjorde albumet ”Tempest”

– Jag ville göra något mer religiöst. Jag hade helt enkelt inte tillräckligt många. Specifikt religiösa låter vad något jag ville göra, säger han till Rolling Stone Magazine.

Hyllar Lennon

Men så blev det inte för för Dylan som nu släpper sitt 35:e studioalbum

– Det tar mycket mer koncentration för att klara av det än det gör med den skiva som jag gjorde, säger han till Rolling Stone Magazine.

Albumet innehåller bland annat spår som ”Tin angel”, en klassisk Dylan-saga om en man som letar efter sin försvunna kärlek, och en hyllningslåt till sin döde vän John Lennon kallad ”Roll on, John”.

Som så ofta på Dylan-album avslutas skivan med en mastodontlåt. En 14 minuter lång berättelse om Titanics öde där han bland annat nämner Leonardo DiCaprio.

– Ja, Leo. Jag tror inte låten hade funnits utan honom, inte filmen heller, säger Bob Dylan.

”Två olika titlar”

Dylans senaste album har en liknande titel på vad som blev Shakespeares sista pjäs ”The Tempest”, något som väcker frågan om Bob Dylan, 71 år, har bestämt sig för att sluta spela in skivor.

–  Shakespeares sista pjäs heter ”The Tempest”. Den kallades inte bara för ”Tempest”. Namnet på min skiva heter bara ”Tempest”. Det är två olika titlar, säger Dylan till Rolling Stone Magazine.

Bob Dylans nya album släpps i september.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bob Dylan