Bob Dylan kommer till Sverige i höst

Spelar i Stockholm och Göteborg

Det blir två spelningar i Sverige under Europadelen av världsturnén ”The rough and rowdy ways world tour”. Arkivbild.
Det blir två spelningar i Sverige under Europadelen av världsturnén ”The rough and rowdy ways world tour”. Arkivbild.

Folkrocklegendaren Bob Dylan kommer till Sverige för två spelningar i slutet av september.

Konserterna kommer att vara helt mobilfria. Besökare kommer att tvingas låsa in sina telefoner i särskilda påsar.

Bob Dylans världsturné ”The rough and rowdy ways world tour” har gjort 74 stopp i USA och när den kommer till Europa i höst innebär det konserter i bland annat Norge, Tyskland, Belgien, Holland, Storbritannien – och Sverige.

I slutet av september stämmer folkrocklegendaren sin gitarr och kliver upp på scenen, först i Avicii Arena i Stockholm och sedan i Scandinavium i Göteborg.

Enligt arrangören Live Nation kommer båda konserterna i Sverige att vara helt telefonfria. Det innebär att man som besökare låser in sin telefon i en ”säker påse”. Man får behålla telefonen under spelningen men kommer inte att kunna använda den, förutom vid särskilda platser.

Detta ska enligt Live Nation bidra till ”en bättre upplevelse för besökarna”.

Bob Dylan.
Bob Dylan.

Sålde låtarna för miljarder

Bob Dylan har turnerat intensivt sedan slutet av 80-talet med omkring 100 spelningar per år och uppehållet under pandemin är bland de längre i hela hans 60-åriga karriär.

För ett år sedan sålde Dylan hela sin katalog av inspelningsrättigheter till skivbolaget Sony Music. Affären omfattade också rättigheter till flera framtida nya släpp, från det självbetitlade debutalbumet som gavs ut 1962 till ”Rough and rowdy ways” som gavs ut 2020. Enligt källor låg värdet på affären på motsvarande upp till 1,9 miljarder kronor.

2016 tilldelades Dylan, som första musiker någonsin, Nobelpriset i litteratur och i höst ger han ut en ny bok, som går under namnet ”Den moderna låtens filosofi”. Det blir det första i bokform som artisten publicerar på nästan två årtionden, sedan ”Memoarer, del 1” som gavs ut 2004.

Spelningarna i Stockholm sker den 27 september och i Göteborg den 29 september. Biljetterna släpps den 13 juli klockan 10.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE