Veckans spellista: nytt, retro och covers

Hanna Järver släpper sitt andra album ”Tusen täta lögner” i september. Värt att se fram emot.
Hanna Järver släpper sitt andra album ”Tusen täta lögner” i september. Värt att se fram emot.

SPELLISTA Arkivgräv med Stones, Prince och Aretha, covers med Cat Power och Gillian Welch och så lite blandat nytt. Spretigt värre, på ett bra sätt.

”CRISS CROSS”
Rolling Stones
Det säger en del om Stones förmåga 1973 att de kunde välja bort den här från ”Goats head soup”. En av tre tidigare outgivna låtar på nyutgåvan av albumet som släpps 4 september.


”WITNESS 4 THE PROSECUTION (VERSION 1)”
Prince
Men den mest omistliga retrohändelsen i september är förstås ”Sign ’o’ the times”-boxen, med en rad aldrig tidigare hörda spår. Första smakprovet är en funkfest som heter duga.


”NEVER GONNA BREAK MY FAITH”
Aretha Franklin feat. The Boys Choir Of Harlem)
Släpptes först som en duett med Mary J Blige 2006 men låtskrivaren Bryan Adams (ja, han) har även ruvat på en soloversion med Aretha som han nu delar med sig av. Tack, Bryan.


”GINSENG SULLIVAN”
Gillian Welch & Dave Rawlings
Coveralbumet ”All the good times” är ett fint substitut i väntan på ny musik från den här duon. Favorit just nu: denna 70-talspärla av folkcountrymannen Norman Blake.


”HIGH UPON THE MOUNTAIN”
Pacific Range
Den som söker genuin, klassisk Laurel Canyon-rock hittar massor hos LA-debutanterna Pacific Range.


”THIS IS WHAT YOU DID”
This Is The Kit
Kate Stables har på senare år synts i The Nationals liveband men driver även egna projektet This Is The Kit. Nya singeln kan vara den bästa banjoplonkiga folkpoplåt som någonsin skrivits om panikångestattacker.


”WILDFIRES”
Sault
En av sommarens mest relevanta skivor är ”Untitled (black is)” med småhemliga London-bandet Sault. Hypnotiserande modern soul med vidöppna öron.


”TOOP TOOP (A TRIBUTE TO ZDAR)”
Cat Power feat. M
Chan Marshall hyllar bortgångne Cassius-medlemmen Philippe Zdar med utsökt akustisk tolkning av 14 år gammal Cassius-låt.


”HELVETE”
Hanna Järver
God vän tycker att jag har missat den här från i början av juni. Vilket ju är helt korrekt. Så bättre halvsent än aldrig: starkaste singeln hittills från Hanna Järver.


”EYES OF A CHILD”
Christine And The Queens
Magnifik minimalism från Héloïse Letissier, skriven till tv-serien ”Hanna”.


LYSSNA PÅ SPELLISTAN HÄR!


Följ Aftonbladet Musik på Facebook för full koll på allt inom musik


Publisert:

LÄS VIDARE