Lil’ Uzi Vert är väldigt rolig, arg och kass

Av: Markus Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Magnus Andersson/TT
Lil’ Uzi Vert på Lollapalooza.

LOLLAPALOOZA Hur står det till, Uzi?

Det är frågan.

Han vill mest bort från scenen för att, som han själv säger, hinna käka fiskgodis.


Lil’ Uzi Vert
Plats: Bay Stage, Lollapalooza, Stockholm. Publik: Några tusen. Längd: 36 minuter, eller något. Bäst: Vädret. Sämst: Uzi verkar inte sugen på att vara på Gärdet i kväll.


Den 24-åriga rapparen från Philadelphia har redan ställt in flera gig under turnén.

Det kändes högst osäkert om han över huvud taget skulle dyka upp på Lollapalooza.

Men han är i tid. Och det är också allt.

Lil’ Uzi Vert har bland annat anklagats för att vara satanist, som om det ens vore kontroversiellt inom rocken sedan Black Sabbath.

Han har kallat Marilyn Manson för sin största inspirationskälla, bär gärna sina kors upp och ner och låter det ockulta fylla uppdateringarna på sociala medier. Uzi har även lyssnat en hel del på Lil’ Wayne.

På något sätt väntar jag mig en effektfull show med kåpor och mystiskt hokus pokus. Men det mest diaboliska är att det står ”Death music” på baksidan av Uzis vita t-shirt.

Konserten är en lågbudgetvariant av det som Travis Scott vräkte fram på samma festival i fredags. Rökpuffarna och eldfontänerna har inte riktigt lika mycket bling i kassan.

Lil’ Uzi Vert har flera stenhårda och grymma låtar, men han verkar sur och arg över att över huvud taget behöva stå och hoppa inför den förbannade jävla publiken.

Ibland skäller han ut dem för att de inte är tillräckligt taggade eller för att de inte har bildat en moshpit tillräckligt fort, typ. Ibland rabblar han upp alla klädmärken har på sig. Ibland springer han runt framför kravallstaketet. Ibland slår han av en låt innan den hunnit börja eftersom den inte dög. Ibland gör han ”XO tour life3” som strömmats över en miljard gånger på Spotify.

Ibland klagar han på att han är trött. Och ibland försvinner han från scenen helt och hållet.

När han går av för andra gången på knappt 30 minuter skriker dj:n ”We love you Sweden” igen och börjar plocka ihop sin utrustning. En moloken moshpit står kvar framför scenen och väntar på att få fortsätta mosha.

Till slut återvänder Lil’ Uzi Vert. Han har tydligen hämtat en hoodie. Ok, om vi absolut vill kan han väl köra lite till då. Suck.

Efter ungefär två minuter ger han upp igen, lommar i väg och ropar:

”Jag måste hinna käka Swedish fish.”

Dj:n skriker: ”We love you Sweden!”

Det är väldigt underhållande, fascinerande och värdelöst.

Publicerad:

LÄS VIDARE