Olle Ljungström är död

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

MUSIK

Folkkäre artisten Olle Ljungström har avlidit.

Han dog under natten mot onsdagen.

Olle Ljungström blev 54 år.

Det var under natten som Olle Ljungström anträffades död i sin bostad i Alingsås kommun. Vårdpersonal hittade den folkkära artisten avliden.

Omständigheterna på platsen gjorde att polis och läkare inte omedelbart kunde avgöra hur dödsfallet gått till. Därför var polis på plats vid huset under dagen.

– Den tekniska undersökningen av platsen har avslutats. Den rättsmedicinska undersökningen av kroppen kommer sannolikt att ske under nästa vecka, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i Västra Götaland.

Polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp för att kunna utreda omständigheterna kring dödsfallet.

– Det görs regelmässigt vid sådana här tillfällen. I nuläget finns inget som styrker någon brottsmisstanke, men vad som orsakat detta kan vi inte säga förrän den rättsmedicinska undersökningen är klar, säger Jenny Widén.

Var med i ”Så mycket bättre”

Olle Ljungström sjöng sig rakt in i de svenska vardagsrummen i och med sin medverkan i ”Så mycket bättre” 2012.

Uppmärksamhet som tog artisten själv med storm.

– Det är jättestor skillnad. Nu är jag en kändis. Det kommer fram folk på flyget och säger ”tjenare Olle”. Det är jättekonstigt, sa han till Nöjesbladet då.

– Exakt så här är det: nu tycker jag att jag äntligen får den uppmärksamhet som jag alltid har velat förtjäna.

”Jag tröttnade”

Olle Ljungström började sin musikaliska bana som 18-åring 1979 med bandet Reeperbahn. I början av 90-talet sadlade han dock om till soloartist och 1995 vann han en Rockbjörn för ”Årets manliga artist”. 2002 släppte han en skiva som blev början på en mörk spiral av mentala problem, droger och sjukdomar. Sju år senare berättade han för Nöjesbladet om den långa vägen tillbaka från helvetet.

– Jag är förundrad över att en så tung missbrukare som jag har återhämtat sig så pass bra. Och det beror bara på en sak: jag tröttnade, sa han då.

– Jag mår inte så dåligt. Jag mår okej. Jag är visserligen lite sjuk, i och med att jag har diabetes med allt vad det innebär. Men jag skulle inte vilja byta en sekund av mitt liv.

”Har varit sjuk”

De senaste åren har Olle Ljungström fortsatt kämpa med hälsan. Inför sin medverkan i ”Så mycket bättre” på TV4 drabbades han av en stroke och följderna tvingade Ljungström att avbryta inspelningarna vid flera tillfällen för att vila.

– Jag har varit sjuk. Riktigt sjuk. Och jag gör mitt bästa för att slippa vara det. Så jag lever på ett helt annat sätt än vad jag har gjort tidigare i mitt liv. Och produktionen visste om det, sa han då till Nöjesbladet.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Olle Ljungströms familj. De har valt att inte kommentera dödsfallet.

Publicerad:

LÄS VIDARE