Feist är magisk

Foto: imponerar Håkan Steen förtrollas av coola Leslie Feist.
MUSIK

Hon är så cool. Leslie Feist, kvinnan bakom årets hittills bästa popalbum ”The reminder”, står inför ett fullsatt och vilt jublande Cirkus och är Françoise Hardy, Koko Taylor och Kate Bush på samma gång.

Hon är svalt kontrollerad men ändå innerligt närvarande, hennes musik så luftigt instrumenterad av såväl sordinerad trumpet som banjo att massor av syre tilllåts tränga in i melodierna och lyfta fram ett väldigt smittande sväng i nummer som ”My moon my man” och ”1234”.

Urban granskogsballad

Men hon är också den blåögda soulsångerskan som kan vrida litervis med förmörkat blod ur hjärtat i en urban granskogsballad som ”The water”.

Dessutom lånar hon in en låt från nya Broken Social Scene-plattan, får hela publiken att hjälpa henne hålla tonen och samplar ihop sig själv till en låt full av magiska stämmor.

Så cool.

DET HÄR ÄR LESLIE FEIST

31-årig sångerska och låtskrivare från Calgary i Kanada, som uppträtt med electrodrottningen Peaches och är till och från-medlem i indierockbandet Broken Social Scene, men framför allt har släppt tre soloalbum. Efter minihiten ”Mushaboom” från förra albumet ”Let it die” slog hon igenom hos en bredare publik med vårens platta ”The reminder”.

ARTIKELN HANDLAR OM