Zelmerlöws vinnarlåt etta i 21 länder

Reporter: Rebecka Ljung

Publicerad:
Uppdaterad:

Månstersuccé för ”Heroes”

1 av 5

Måns Zelmerlöws dröm om en världskarriär känns allt mer realistisk.

Vinnarlåten ”Heroes” är i dag störst på Itunes i 21 länder.

Dessutom snuddade svenska tv-publiken vid rekord.

Med krossande 365 poäng – 62 poäng över tvåan – vann Måns Zelmerlöw som bekant hela Eurovision Song Contest i Wien i helgen.

Och segern har redan gett stora ringar på vattnet för den forne allsångsledaren som drömmer om en internationell popkarriär.

På söndagen blev ”Heroes” den mest spelade låten på Itunes i 21 länder, som Tyskland, Spanien, Nederländerna och Polen. Guldlåten är även det näst mest sålda spåret i samma musiktjänst.

4,3 miljoner tittade

”Heroes” är också, föga överraskande, den mest spelade låten i svensk radio just nu.

Svenskarna som engagerade sig från tv-sofforna var fler än på länge. Enligt preliminära siffror från MMS sågs ESC-finalen som mest av 4,3 miljoner människor. Genomsnittet under kvällen var 3,4 miljoner, skriver Resumé.

Det här är nivå med 2007, i Helsingfors. Tittarsiffran kommer justeras och kanske öka då vissa ser sändingen i efterhand den kommande veckan.

Förra skivan floppade

Det återstår att se om succén följer efter fram till Måns Zelmerlöws nya album. Förra fullängdaren – ”Barcelona sessions” från 2014 – var något av en flopp, med låga till ljumna betyg.

Kanske går det bättre för ”Perfectly damaged” som släpps den 5 juni. De nya låtarna lär Zelmerlöw framföra på sommarturnén, med start på Gröna Lund i Stockholm nu på fredag.

Publicerad: