Musik

”Låtarnas namn är tatuerade på mitt hjärta”

Av: 

Markus Larsson

MUSIK

Aftonbladets musikrecensent Markus Larsson listar årets bästa album!

Ryan Adams ”Easy tiger” var bäst 2007, tycker Markus Larsson.
Ryan Adams ”Easy tiger” var bäst 2007, tycker Markus Larsson.
Markus Larsson.

1. Ryan Adams: ”Easy tiger”

Hypen är sen länge över. En ny skiva med Ryan Adams är bara ytterligare en skiva i mängden av en etablerad rockartist. Det svävade inte heller nån halo av mediasuperlativ runt ”Easy tiger”. Låtarna fick i stället gro i skuggan av samtidens mp3-brus. Och fram växte årets bästa album, där Ryan Adams äntligen vårdade sina melodier lika ömt som på debuten ”Heartbreaker” eller uppföljaren ”Gold”. Låtar som ”Two” eller ”I taught myself to grow old” har tatuerat in sina namn på mitt hjärta. Jag kommer aldrig bli av med dem.

2. Robert Plant & Alison Krauss: ”Raising sand”

Plant och Krauss gräver fram diamanter ur den stora amerikanska folk-, country- och pophistorien. Deras stämsång putsar sen upp balladerna tills de nästan glänser starkare än originalen, som en gång i tiden spelades in av bland andra The Everly Brothers och Gene Clark.

3. Babyshambles: ”Shotter’s nation”

Alla som tvivlade på Pete Dohertys mästerliga förmåga att göra pop av sitt trasiga liv fick i år sätta sig i skamvrån och dra ner en stor strut över huvudet.

4. Band Of Horses: ”Cease to begin”

Taggtrådsgitarrer och arrangemang med jord i skägget. Bästa Neil Young-skivan som Neil Young själv inte har spelat in på ungefär 15 år.

5. Crowded House: ”Time on earth”

Tillsammans med Johnny Marr och The Dixie Chicks gjorde Crowded House en underskattad comeback. Här finns alla de där kolsvarta popmelodierna som Josh Rouse inte skriver längre.

6. Anna Järvinen: ”Jag fick feeling”

7. Bruce Springsteen: ”Magic”

8. Richard Hawley: ”Lady’s bridge”

9. Säkert!: ”Säkert!”

10. Kent: ”Tillbaka till samtiden”

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN – Jätterea på super-tv:n från LG. Spara över 8000 kr! Köp här.

Komplett.se

Rösta på Rockbjörnen här!
Publisert: