Jag hajar till av Hjältarnas nya

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Sommarens hetaste dansbandssamling är här.

"Aktuell Musik 18" (Mariann) är en av de starkaste utgåvorna i serien.

Som vanligt med en hög andel helt nytt material.

Hjältarna.
Foto: YBM NÖJESPRODUKTION
Hjältarna.

"Aktuell Musik 18" håller intresset för schlager-SM uppe genom att hämta fem låtar från årets uttagning - F riends, Barbados, Date, Ellinors "Om du stannar här" och Jan Johansens mäktiga "Ingenmansland". Som bonus finns Lena Philipssons "Kärleken är evig" från 1986 med - men den kan väl knappast kallas aktuell?

Störst behållning får jag av det nyskrivna materialet. "Idag var imorgon igår" är en av Grönwalls bästa inspelningar på senare tid, en modernt färgad upptemolåt med en inspirerad Mikael Andersen på sång.

Wizex imponerar också. Deras "I varje andetag" är poppig och somrig med ett starkt driv i melodin och snudd på Motown-influerat trumkomp. Paula Pennsäter är en fröjd att höra när hon är i sitt esse.

Nya pojkbandet Solo har jag berömt tidigare, singeln "Alldeles intill" finns med här som perfekt temposänkare.

Hjältarna måste också nämnas. I sommar tävlar de i dansbands-SM. Nya låten "Natten har en hemlighet" kunde varit inspelad av Friends, men så tillhör Hjältarnas manlige sångare Henrik Sethsson också Friends hovleverantörer av låtar. Här sjunger Jana Vähämäki suggestivt i verserna för att sen explodera i den skamlöst poppiga "Lyssna till ditt hjärta"/"Vad pojkar gör om natten"-refrängen.

Det är så att man hajar till.

Även Scotts når nya höjder med Wahlströms-influerade "Det bästa för mig", Martinez "Min man" är känd från Svensktoppen och Casanovas är tillbaka med pojkbandspoppiga "Förlorad".

Det finns mer. Inte minst dansbands-SM-aktuella Titanix singelsläppta "1, 2, 3 gånger om" och Joyrides "100 mil", låtar som vore värda en krönika var. "1, 2, 3 gånger om" är kusin med Carolas "Mitt i ett äventyr".

"Aktuell Musik 18" skämmer helt enkelt bort oss. Och det ger mig anledning att återkomma.

Regerande dansbandsmästarna Expanders

bryter skivtystnaden med nya singeln "Börja leva igen". Det är en sång jag önskar stor framgång. "Börja leva igen" är en följsam popmelodi av samma slag som "Pärlor längs vägen", Expanders senaste singel från våren 2000.

Låtskrivaren Andreas Nordqvists

produktion är lätt och luftig. Han har tidigare jobbat med Roger Pontare och skrev musik till Öresundsbrons invigning. På baksidan finns en stark engelsk version av "Börja leva igen", "Good look".

Nu väntar vi på fullängdsdebuten.

Plusguiden

Publicerad: