Scott Weiland kommer till Sverige

Av: Dante Thomsen

Publicerad:

Skandalomsusade sångaren till Stockholm och Göteborg

1 av 2
Scott Weiland.

Scott Weiland kommer till Sverige för två spelningar.

Med sig på turnén har den skandalomsusade sångaren sitt kompband The Wildabouts.

Scott Weiland har en tuff period bakom sig. För två år sedan sparkades han från Stone Temple Pilots, som återförenats fem år tidigare.

Sedan dess har Scott Weiland satsat på sin solokarriär och hans senaste platta ”Blaster”, som spelats in med kompbandet The Wildabouts, släpptes i mars.

Lanseringen av skivan blev dock en sorgsen affär. Dagen innan den släpptes dog nämligen bandets 34-årige gitarrist Jeremy Brown.

Kallar nya bandet för en bluff

Scott Weilands senaste turné har sågats i USA och nyligen var han dessutom inblandad i ett märkligt bråk med bandet Art of Anarchy. Bandet lanserades som en supergrupp med Scott Weiland på sång men strax efter att första singeln släpptes dementerade Scott Weiland att han över huvud taget varit medlem, trots att han är med i Art of Anarchys musikvideos.

I intervjuer har Scott Weiland kallat Art of Anarchy, som också inkluderar medlemmar från Guns N' Roses och Disturbed, för en bluff.

Nu kommmer Scott Weiland till Sverige för två spelningar i Stockholm och Göteborg. Bandet spelar på Debaser Strand i Stockholm den 12 september och på Sticky Fingers i Göteborg den 15 september.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN