”Det är otroligt att vi alla lever”

I dag släpper Electric Boys första skivan
– på 17 år

Än finns det liv i gubben.

Kultförklarade Electric Boys släpper nytt.

– Det är otroligt att alla fortfarande lever, säger Conny Bloom.

Rocklegendaren Conny Bloom, 47, är tillbaka på mammas gata. Efter ett uppehåll som varade nästan två decennier släpper Electric Boys en ny skiva.

– Det är jävligt kul, jag trodde inte att det skulle hända. Det känns som att komma hem, säger Conny Bloom.

Electric Boys splittrades 1994. Sedan dess har Conny Bloom hunnit med en hel del. Han har släppt två soloalbum, spelat i band med Thorsten Flinck och varit med i Hanoi Rocks.

Började med film

När det finska kultbandet la ner för gott 2009 kände Conny att det var dags att samla ihop det gamla gänget igen.

– Jag ville tillbaka till mitt eget låtskrivande och då kändes det logiskt att försöka samla ihop Electric Boys igen. Det är väldigt mycket mitt sound. Det är otroligt att alla kunde vara med igen, säger han.

Redan hösten samma år spelade originaluppställningen av Electric Boys för publik igen – första gången på 15 år.

Sedan splittingen har alla fortsatt med musik utom trummisen Nicklas Sigevall. Han har jobbat med film och bland annat samarbetat med Jonas Åkerlund.

– Vi repade väldigt mycket i början. Men det gick ganska snabbt att hitta tillbaka eftersom vi spelat med varandra så mycket förut. Sen finns det en charm att inte repa sönder saker heller, säger Conny.

”Det låter som oss”

Det har gått 17 år sedan bandets senaste skiva och musikindustrin har förändrats.

– Nuförtiden har inte skivbolagen en massa pengar som de kan fläska ut hur som helst på jättestora produktioner och sådant. Det blir viktigare att man verkligen kan sitt hantverk och det tycker jag är bra, säger Conny.

Men vissa saker består. Electric Boys låter fortfarande som Electric Boys.

– Visst, alla har familjer nu och vissa jobbar med annat vid sidan om, men det är fortfarande vår grej, det låter som oss. Det är fokuserat och så har det alltid varit, säger Conny.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN