Malplacerad efterfest med Little Jinder

Uppdaterad 2022-07-04 | Publicerad 2022-07-02

Konserten liknar en fin men aningen feltajmad efterfest mitt i den stora bullriga festivalen. Det är mer höst än lördag.

LOLLAPALOOZA. En annan plats, en annan festival och en annan scen.

Då kanske.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus
Little Jinder
Plats: Park Stage, Lollapalooza, Stockholm. Publik: Liten. Längd: 69 minuter. Bäst: ”Brustna hjärtans klubb” och ”Super 8”. Sämst: Tomma gräsmattor är en rätt kass publik.


”Mår ni bra?” frågar Little Jinder.

Den tappra lilla skaran framför scenen jublar.

”Ok, det gör inte jag så ofta.”

Konserten, som börjar och slutar med Bangles ”Eternal flame”, ger en bra illustration av hur festivaler fungerar i praktiken.

Folk är här för att festa till Tove Lo, Benjamin Ingrosso, The Kid Laroi och inte minst Post Malone. Det är inte riktigt lika många som är intresserade av att landa till lågmälda poplåtar om att misslyckas, dra för många halsbloss och må dåligt. Emellanåt är det mer gräsmatta än folk som står och lyssnar på alla salta diamanter som Little Jinder strör omkring sig. Hon får dock ett starkt stöd från några unga fyllkajor borta vid barområdet, passande nog.

I det här sammanhanget känns eldfontänerna och eldregnet lite bortslösade, ungefär som att försöka få igång en efterfest som redan har slocknat. Och konfettin mot slutet ser rätt sorgset ut när det blåser bort under ett gäng skränande måsar.

Inramningen passar Little Jinder, musiken och det lilla bandet med bland andra gitarristen Peter Morén bra. Det är en fin fond till alla ledsna melodier. Men visst hade refrängerna i ”Vita bergens klockor” och ”Super 8” förtjänat ett större publikhav. Visst hade allting kommit mer till sin rätt någon annanstans.

Little Jinder tar det själv med ro. Hon dricker champagne och levererar en massa roliga ”jinderismer” om att föda barn, mellansnack och sitt eget halvlyckade kärleksliv.

Hon undrar till exempelvis vad allt går ut på. Är det meningen att man ska spela in en skiva, göra några konserter, spela in en skiva till, träffa någon och förlora någon, träffa en ny och sedan dö?

Tja, det finns värre öden.


Följ Aftonbladet Musik på Facebook för full koll på allt inom musik

ANNONS

Följ ämnen i artikeln