Victor Leksell

Victor Leksell: ”Min hjärna hänger inte med”

Av: 

TT

MUSIK

På knappa tre år har Victor Leksell gått från covers på Instagram till att slå låtrekord. Hans hit "Svag" är nu den mest strömmade låten på svenska någonsin.

– Det känns overkligt, säger den 23-åriga artisten om framgången.

När Victor Leksell släppte singeln "Svag" i januari i år hade han ingen aning om att den skulle bli listetta i både Sverige och Norge. Det enda han visste var att han aldrig hade känt så starkt för en egen låt förut – och att till och med hans farföräldrar tyckte om den.

– Den träffar rätt på så många punkter, säger han.

Victor Leksell har förstått att låten är populär – siffrorna har rasslat in i mobilen – men eftersom han på grund av pandemin har tillbringat större delen av året hemma i pojkrummet i Torslanda har han inte riktigt kunnat greppa hur det har gått till. Nu har "Svag" gått om Daniel Adams-Rays "Gubben i lådan" som Spotifys mest strömmade låt på svenska någonsin. Att den på bara ett halvår har spelats mer än flera av hans barndoms favoritlåtar, av bland andra Veronica Maggio och Laleh, är svårt att ta in, säger Victor Leksell.

– Allt har blivit så stort så snabbt att jag ibland kan känna att min hjärna inte riktigt hänger med. Men jag blir mer och mer trygg i det jag vill göra och står för.

Blivit modigare

"Svag" handlar om den andnödskänsla som kan uppstå när man befinner sig i samma rum som den man är förälskad i. En känsla som de allra flesta kan känna igen sig i, tror Victor Leksell.

– Jag vill att folk ska tro på det jag sjunger, fortsätter han. Min största mardröm är att jag ska titta tillbaka och tänka: "Varför sjunger jag det här? Jag menar inte ens det här".

Förutom kärlek berör "Svag" också förväntningar på män: "Visa dem hur stark du är / Låt dem aldrig se dig fälla tårar".

– Hela uppväxten har den generella bilden varit att grabbar ska vara tuffa och hålla på med sport. Därför är det så jäkla skönt att jag nu får göra det jag själv tycker om, och faktiskt jobba med det.

Vägen dit var inte spikrak. Det tog tid innan Victor Leksell vågade sjunga inför andra. Men efter att han väl tagit steget gick allting fort. Han deltog i "Idol" 2017, spelade in singeln "Vart du sover" året därpå, och har nu både släppt debutalbum och slagit låtrekord. Att sjunga, också live, känns inte längre som en utmaning – tvärtom.

– Nu ser jag många som vågar sjunga på grund av mina låtar, och det känns så jäkla fint.

Nästa kapitel

Utan inbokade konserter har Victor Leksells sommar mest bestått av häng med familjen, flickvännen och kompisarna. Debutalbumet är släppt, "Svag" spelas vidare. Nu väntar nästa kapitel. Frågan är bara vad det kommer att bestå av.

– Det här är första gången som jag har möjlighet att experimentera, andas och fundera på vad jag vill göra. Jag har fortfarande inte riktigt tagit reda på det, säger han.

Men han är inte särskilt oroad, utan konstaterar att "det som händer händer". Det viktiga är att han får fortsätta göra musik.

– Jag har verkligen hittat det jag brinner för.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Angus Young i AC/DC: ”Många tycker att jag är söt och gosig”

ÄMNEN I ARTIKELN

Victor Leksell